CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu: ”S-a terminat cu mimarea democratiei, presedintele da ordine CSM”

14 comentarii / 3608 vizualizări / 10 iulie 2019

”S-a terminat, înțeleg, și cu mimarea democrației de către președintele ”tuturor românilor” care face ședințe la Vila Lac cu liderii unui partid politic. Dl. Iohannis a lepădat orice precauție, orice spoială de neutralitate, orice aparență de respect față de limitele funcției și a ieșit să ordone instituțiilor statului trecerea la măsuri pe gustul domniei sale”. Reacția îi aparține liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și survine conferinței de azi a președintelui Klaus Iohannis.

”Dl Klaus Werner Iohannis, la o zi după ședința politică profund neconstituțională cu un partid politic – unde a trasat sarcini de campanie și a făcut un program de acțiuni comune – ordonă guvernului să elaboreze un proiect de lege și nu oricum, ci în regim de urgență. Dl. Iohannis nu se oprește aici, ci ordonă CSM să se ralieze prompt acțiunii guvernului. ”Acestui demers trebuie să i se ralieze, în mod obligatoriu, și CSM-ul”.
Dle Iohannis, am înțeles mai de mult că vă doare secția de investigare a magistraților și independența ei. Am înțeles că vă sperie gândul că în alegerile prezidențiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii și judecătorii, precum în 2014, ca să vă netezească drumul spre un nou mandat.
Nu se mai fac așa lesne dosare magistraților incomozi spre a putea fi șantajați în numele unor interese politice înalte. Nu se mai pot amâna procesele dvs. până după ce vă veți fi obținut alegerea și imunitatea prezidențială, ca în 2014.
Era bine când acele anchetări de magistrați se făceau sub pulpana DNA și nu e bine când se fac acum, sub controlul CSM, garant al independenței Justiției!
Să mă mai mir, deci, că vă străduiți să puneți șaua pe CSM?
Nu vă interesează ce spun mii de magistrați cărora li s-au făcut abuziv dosare, în scop de șantaj. Vă interesează strict ce spun GRECO ori Comisia de la Veneția, ori alte organisme externe care văd doar ce le convine să vadă!
După Hiroshima, unul ca dvs., dle Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de clădirile dărâmate și pericolul de a fi cărat de vânt peste hotare și nu tragedia umană produsă acolo.
Declarațiile de astăzi sunt de o gravitate extremă și nu trebuie să rămână nesancționate.
Nu trebuie să devenim toți complicii unui președinte al cărui singur scop este să se mai aleagă un mandat” mai scrie Tăriceanu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Propaganda SRI a servit elitei de rupți în cur pe viață din România atâtea marote încât nici nu mai am nevoie de altele.
  Apa e udă numai și numai dacă propaganda SRI a stabilit acest lucru.

 2. tariceanu are porecla 4%, exact lungimea in centimetri, dupa spusele tuturor nevestelor nesatisfacute care l-au parasit pe acest bosorog cu bani.

  • Eu mi-am dat 6 imobile de la primăria pe care o conduceam eu, oare tăriceanu, zis si 4%, dupa cat i-a lăsat STS-ul, a avut cele 6 neveste tot retrocedate?
   Sau toți securiștii suntem niște impotenți proști și frustrați?

   • bai prietene, tariceanu nu mai intra in parlament, iar psd va cade pe locul 3 sau 4 dupa pro-romania. tu nu intelegi ca pesedaci tai corupti si prosti sunt pe cale de disparitie? gata , s-a terminat petrecerea voastra, gunoaielor. ati furat Romania 30 de ani. iohannis va va strivi la alegeri ca pe niste gandaci ce sunteti

    • Liviu Pleșoianu spune că SRI va lua muie.

     • Si totusi, cine e acest Liviu Plesoianu? Nu cumva ne spune ce va lua el insusi alaturi de colegutii lui de organizatie supra-guvernamentala?
      (Antena Mu)

     • Nu știu cine e, nu-i în baza SRI, n-avem nimic compromițător, nicio muie. nicio zdreanță, practic, suntem cu toți expuși. Nu ne permitem un om neșantajabil pentru funcția de președinte.

 3. Conform Constitutiei, presedintele este indreptatit sa ceara altor institutii orice considera ca este necesar pentru statul roman, functia sa situandu-se deasupra tuturor puterilor statului, inclusiv cea legislativa (de exemplu, poate dizolva parlamentul) si in mod particular cu cea zisa judecatoreasca. Ar trebui sa fie clar pentru prost, chiar si pentru Tataie.
  Ca veni vorba. Acest Tariceanu a intrat in politica ca un vitel prost incapabil sa recunoasca o poarta noua (vi-l mai amintiti cum ranjea fasolea in timp ce vizita niste sate inundate din Bucovina, unde fusese un adevarat prapad?) si iese din politica ca un bou batran. O supertzeapa data alegatorilor si bunului simt. Un ins care ilustreaza perfect butada lui Abraham Lincoln ca poti sa pacalesti pentru scurt timp pe toata lumea, dar niciodata pe toti la nesfarsit. E un rahat poleit cu staniol chinezesc in exterior, dar in realitate fiind ceea ce este, in interior. Nu m-ar mira sa fi fost si el un fel de collaborator-informator si formator la secu, ca prea repede a reprezentat Citroen in Romania dupa 89, ca toti securistii care au primit misiunea de a se rasfira mai mult.
  Nu inteleg de ce e promovat de acest site. Cu ce vine Tariceanu, pe cine reprezinta si ce putere are el? Asa zisul „nr 2 in stat” e valabil doar in caz de incapacitate a nr. 1, cum s-at spune niciodata. Asadar, siktir communist batran, nu mai pacalesti pe nimeni, dupa trei ani de eforturi ca sa ne sspui ca Dragnea a guvernat cu success iar Justitia trebuie eliberata de voi. Cum at spune Parhanghel, Mu13 bou batran. La curele de tractor cu tine, dar si acolo cu scarba fara de sfarsit

  • Trebuie eliberată Justiția de voi, adică de noi, SRI.

 4. Cine crede ca un stalinsito/nazist poate sti ce-i democratia acela este rau intentionat.Niciodata nazistul Klaus Iohannsi nu a mimat democartia atat timp cat are ca partid personal o gruparea de mare criminaliatte si infractionalitate socio economica PDL/PNL SI ATAT TIMP CAT SI-A CREAT CU BANII ASASINILUI IN LEGE, RENATO USATII O A DOUYAGRUPARE CRIMINALA IMPOTRIVA ROMANIOLOR USR.

  • Doamna, Moamer Gadaffi a dat bani lui Sarcossi, pastrand proportiile, Renato Usatai poiate da bani in Romaniaq oricui. Mai degraba ii vad pe alde Dragnea si Tataie sau pe IPS Daniil sa puna botul, totusi. Nu credeti?

   • Iohannis este membru al mafiei imobiliare securiste din Sibiu.
    Renato Usatîi e rudă cu fratele de mafie al lui Iohannis, deci cum ar putea fi cineva mai apropiat de o clică mafiotă dacă nu membrii unei familii? Și ce se poate face mai departe cu această informație? Cum ai putea șantaja un astfel de prost?
    Noi, la SRI, încă încercăm să ne dăm seama dacă s-ar putea prinde cineva, atât suntem de excesiv de proști.

    • In articol, bah Parpanghele, nu se vorbeste de case. Whatever, fiind vorba despre Ramoliceanu, nici nu mai conteaza despre cine se vorbeste. Hai, Puie Monta (apropos de muie-suie)

     • Ligia, securistă proastă, ai răspuns la un răspuns adresat comentariului off-topic pe care l-ai făcut tu, securistă proastă, membră USRI, zdreanță și zoaie cu căcat în cap.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998