CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Tariceanu: Se vrea ca judecatorii sa ajunga iar la mina generalilor din servicii

6 comentarii / 3426 vizualizări / 5 ianuarie 2020

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl atacă tăios pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, vizavi de intenția desființării SIIJ și avertizează că rezultatul acestui act și al implicării serviciilor secrete în justiție va duce în final la o corupție și mai mare.

”Dezaprob încăpățânarea pe care ministrul Justiției o afișează atunci când vine vorba de desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Mă enervează și mai mult faptul că, neavând argumente proprii, apelează la: așa ne-a spus GRECO, așa ne-a spus Comisia Europeană, așa ne-au recomandat X și Y (de obicei persoane sau instituții din afara României).” scrie Tăriceanu pe Facebook

”A combate corupția prin încălcarea independenței magistraților, prin implicarea serviciilor de informații în procesul penal, prin supravegherea masivă a populației, prin influențarea rezultatului unui proces penal, va genera în final o corupție și mai mare. Și cine ne va apăra de aceasta atunci când judecătorii o să fie din nou la mâna procurorilor și a generalilor din servicii?
În loc să se gândească la desființarea Secției Speciale, dl Predoiu ar trebui să vadă întâi cum a fost posibil ca, în spatele unei unități discret ascunsă la DNA, să se ajungă ca în doar 6 luni peste jumătate din magistrații României să aibă un dosar pe numele lor. Să investigheze cum a fost posibil ca aceste dosare să fie clasate în mod misterios și rapid în momentul în care trebuiau transferate la noua Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Clasarea lor rapidă, probabil de frica de a nu se descoperi că erau dosare doar cu subiect dar fără obiect, ne face să credem că, în cea mai mare parte, aceste dosare au fost făcute doar cu scop de șantaj, de a ține judecătorii agățați cu ele și a li se “arăta pisica” atunci când DNA-ul avea vreun interes” mai avertizează Tăriceanu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Băi nea Caisă! Nu matale l-ai susținut pe Tudorel Rudotel? Cum care? Ăla de îi dădea doctorat lui LCK iar după aia se juca cu Sistemul. Trădiceanu s-a trezit singur singurel. Din nou. Și are impresia că dacă va mai chirăi nițel lume îl va băga în seamă. Loooosere! Mergi liniștit unde vrei….că #băieții te vor beli pe scena politică. Și apropo….cine l-a inventat pe nea Perdoiu? Nu cumva matele? Cine îl impunea de parlamentar? Nu tot matale? Marș bă Căcăriceanu….

    • :::::)))))) Amin!

  2. A iesit Iohannis, baietii cu ochi albastri sunt iarasi pe cai mari, asa ca Restauratia poate sa inceapa! TRAIASCA RSR (Repiblics Sereista Romania)

  3. Mai are glas sa vorbeasca dl. Tariceanu? Nu voi ati iesit de la guvernare? Nu voi ati sustinut guwernerul sica mandoloina? Acum ce mai vreti? Inghititi si decontati toate magariile pe care le fac.

  4. Dorulet, republica e Securista, nu Sereista!!!

  5. Niciodata poporul roman nu va intelege de ce judecatorii nu trebuie sa raspunda pentru faptele lor. Niciodate poporul roman nu va intelege de ce clasele politice care au trecut, trec si vor trece pe la guvernarea Romaniei nu impunu ca toti, indiferent de functii trebuie sa raspunda in fata legii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998