CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Tariceanu si ecuatia groazei: milioane de romani infectati?

3 comentarii / 3065 vizualizări / 15 aprilie 2020

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ridică o chestiune tulburătoare vizavi de numărul real al românilor infectați cu virus, număr ținut secret de autorități și care explică panica lui Klaus Iohannis din ultima perioadă. Mai precis, fostul nr.2 în stat sugerează posibilitatea ca numărul respectiv să fie de ordinul milioanelor, pornind de la raportul dintre testele efectuate și cei depistați pozitiv.

„L-am ascultat cu mare atenţie pe dl Iohannis când explică motivele pentru care este necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile. Am văzut un Preşedinte panicat care, în foarte multe cuvinte-deloc obişnuit pentru dl Iohannis, încerca să ne convingă de gravitatea situaţiei. Suntem de acord cu toţii că nu suntem în cea mai bună perioadă a vieţii noastre, dar este clar că panică Preşedintelui nu vine din datele publice la care avem toţi acces, ci din nişte date pe care autorităţile le ţin ascunse de noi, dar nu le pot ţine departe de instituţia prezidenţială. Sper”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

„Cred că şi Preşedintele a realizat că 66.000 de testări nu înseamnă 66.000 de persoane, ci mai puţin. Mult mai puţin. Adică, în jur de 22.000 români au fost testaţi. Şi dacă la 22.000 de români testaţi cifră celor îmbolnăviţi este de peste 6.600, atunci situaţia este cu adevărat dramatică. Pentru că asta înseamnă că unul din trei români testaţi a fost găsit infectat cu coronavirus. Nu vreau să fac eu calculul pentru a vedea câţi români din cei peste 20 milioane ar putea fi bolnavi de coronavirus. Dar probabil că dl Iohannis a făcut acest calcul, de unde şi această panică”, mai punctează liderul ALDE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ce este tulburator in calculele lipsite de logica ale „inginerului” Tariceanu? Ar fi bine sa existe cateva milioane de romani trecuti asimptomatic prin boala, ar insemna ca am realizat imunizarea de turma la care alte popoare aspirau. Pe de alta parte, numarul de imbolnaviri dintre testati este neasteptat de MIC, desi s-au facut teste doar la cei simptomatici si la o parte dintre contactii acestora. Cunoastem cazuri de persoane simptomatice care n-au facut niciun fel de test si au fost tratate acasa de Salvare cu antibiotice si antitermice, exact ca in cazurile de Covid, fara a se pune acest diagnostic. Daca se faceau testari la toti contactii, plus la intreaga subpopulatie expusa ( medici, politisti, pompieri, vanzatoare, vamesi etc. ), de abia atunci am fi avut o imagine mai clara despre raspandirea virusului si motive de ingrijorare. Pana atunci nu stim nimic, iar panica presedintelui poate avea orice alta explicatie.

  2. Tariceanu, desi si-a insusit destul de bine mestesul profesiei de politician, este zero la credibilitate politica, pentru ca a tradat pe toata lumea, asa cum si-a tradat numeroasele sale neveste.

  3. Nu Tariceanu e problema, ci fraierii care au crezut in el si in in colaboratorii sai apropiati, mamaie Norica, tusica Renate. Si p-aici imi amintesc o groaza de promovari de-„alde” familiei.
    Tariceanu, la cei 70 de cotolani ai lui, doar nu era sa iasa in fata cu „liberalismul”, cu lozinca „prin noi insine”, cu masuri economice de piata sau cu corectitudine si loialitate. Stia ca nu mai are nicio sansa, ca este la ultima sa ocazie, ultima erectie.
    A intrat cu Dragnea la guvernare sa se ajunga pe sine, ciocoiu cocotat la senat (daca nu noi, „atuncea” cine?) a aplicat principiul „trage pe cosor tot ce prinzi” ca mai incolo ajungi la manivela si la pampers.

    In timpul asta, prostii se uitau in gura lui Tataie ca magarul inhamat la gradina de legume

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998