CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tariceanu si Hotnews, avertisment la unison: Kovesi – arma anti-romaneasca a UE

9 comentarii / 3688 vizualizări / 9 iulie 2019

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, emite o teorie incendiară despre adevăratul rol pe care ar urma să-l joace Laura Kovesi, dacă va ajunge procuror european, mai precis lichidarea ultimelor zvîcniri ale capitalului românesc, în favoarea celui străin. Interesant de remarcat, însă, o teză asemănătoare susține, tot azi, și siteul Hotnews, prin unul dintre cei mai experimentați analiști politici.

”Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărțirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania și Franța în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensație, șansele de a avea postul de procuror șef european pentru Laura Kovesi.

Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensații” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două.
Să reamintim câte firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor?
Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.” scrie Tăriceanu pe Facebook.

Că Laura Kovesi ar urma să fie folosită împotriva României e și teza Hotnews, care mai punctează și apropierea tot mai mare dintre Franța, Germania și Rusia:

”Cert este că noul mandat european de cinci ani va fi marcat de o creștere a suspiciunilor și tensiunilor din interiorul UE, cu precădere pe axa Est – Vest. Și nu e vorba doar de faptul că în final nu s-a regăsi nici un reprezentant din Est pe lista cu nominalizări care a ieșit din Consiliul European. Sunt destule alte motive. Cum este reapropierea vizibilă față de Moscova în special a Germaniei dar si a Franței, răsplătită cu recentul aranjament politic din Moldova și cu previzibila abandonare a Ucrainei, cu reluarea poziției Federației Ruse de membru cu drepturi depline în APCE și cu semnarea recentă la Sankt Petersburg a unor ambițioase acorduri de cooperare economică ruso-germană. Ne-am putea aștepta oare, pe acest fond, și la o probabilă sporire a criticilor Comisiei Europene la adresa unor țări din Est, mai ales dacă un Frans Timmermans resentimentar va rămîne, așa cum se estimează, un influent vicepreședinte al acesteia. Inclusiv prin utilizarea poziției de Procuror General European” scrie analistul Alexandru Lăzescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. cui ii pasa de ce zice un sclerozat ca tariceanu-4%? tariceanu vorbeste de capitalul romanesc numit vantu, voiculescu, patriciu cumva?

  • Nimănui!!!
   Proștii de români vor să afle peste 50 de ani de ce Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia vor fi fost state dezvoltate în timp ce România va fi rămas o latrină securistă, condusă de puradeii securiștilor sovietici, selectați de al coada vacii.

 2. #asd! Ai inviat? Imi era dor de elucubrațile tale! Ptiu sa nu te deochi, dar ma faci sa urmaresc mai atent ce postezi! P. S. Hai siktir fraiere! 4 este o cifra buna! Icoana Codruta a plagiat de 4%” deci Tariceanu e in ton cu ea!

 3. stiu ca va roade pe voi asta, dar tariceanu tot cu 4% ramane. si tot atat avea si in 2016 cand un simpatizant psd imi spunea ca trebuie votat alde ca sa intre in parlament. psd a donat voturi ca bosorogul sclerozat basinos tariceanu sa intre in parlament cu martoaga aia de partid

  • Mai bășinos decât Iohannis nu există. PRUOST!!!

 4. Tre sa fii chiar senil sa vezi in numirea Lulutei o masura de lupta impotriva capitalului romanesc
  @Pesedistul
  Cine detine capitalul autohton romamesc? Nu cumva tot fostii si actualii securisti? Nu cumva ei sunt vraiste, pana la Macron, Merkel si LCK? Nu cumva ei se opun dezvoltarii altor companii din afara zonei de epoleti? Nu cumva abeti ceva epoleti si p-aci?

  • De fapt, zona e mai largă, Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Romania, Bulgaria, educatie si control cu pârnaie pentru dizidenții UE, de la Securitate.

 5. Kovesi nu e cumva penala care a constituit grupuri infracționale extinse prin DNA și SRI?

 6. @Franklin, fratele meu ai dreptate cu cine detine capitalul românesc! Pb nu este cu ăia mari, ci cu saracul ala mic care a avut un denunț la dna si i s-a dus pe p…. a totul! Pe aia cine ii apara? Asd? El saracul are cateva marote si din a lui nu il scoti! Perseverența lui ar tb admirata daca nu ar fi borderline cu patologicul! Oricum saracul incremenit in proiect( nu il fac prost pentru ca ar insemna sa jignesc mai multe generatii de prosti pe care eu ii admir) tb lasat sa bata campii cu eleganta cu fonfleurile lui lozincarde si pline de chestii….. Umple tu cu ce vrei!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998