CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tata-socru este pe ducă

1 comentariu / 2502 vizualizări / 29 iulie 2015

Observ că nimeni nu și-a pus, până în acest moment, problema statutului domnului Ilie Sârbu. Nu cel de socru al încă premierului Victor Ponta. Este vorba de poziția sa de șef al Grupului Parlamentar PSD din Senat, dar, mai ales, de influenţa pe care el o exercită în partid. Sub toate aspectele, Ilie Sârbu este una dintre ultimele redute ale lui Victor Ponta. Dacă nu cumva ultima.
Cândva, atât Victor Ponta, cât și Ilie Sârbu erau parte integrantă a unui sistem. Care i-a propulsat în funcții importate. Evident, nu pentru a-i răsplăti pentru meritele avute în trecut, în calitate de acoperiţi, ci, pur și simplu, pentru a-i folosi. Pentru a-i utiliza pe acești oameni aflați sub comandă. Până când, iată, sistemul îi abandonează.
Pentru a doua oară, iată, domnul Gabriel Oprea devine, grație lui Victor Ponta, premier interimar al României. Sunt tare curios cum se va disocia, în această nouă repriză, de PSD și de Victor Ponta. Cum va ști el să slujească interesul național? Indiscutabil, poziția lui Oprea se va întări. Și șansa acestuia, ca profitând de conjunctura politică, din ce în ce mai defavorabilă PSD, să devină prim-ministru, cu acte în regulă. Al aceleiași majorități parlamentare. Dincolo însă, la partid, frâiele au fost luate, cu mâini sigure, de un om politic dibaci. De Liviu Dragnea. Care deja a adoptat câteva hotărâri extrem de importante, inclusiv referitoare la congresul din toamnă al PSD, care îl vor scoate din joc, definitiv, pe Victor Ponta. Și este de presupus că şi pe cei care i-au mai rămas fideli. Între care, la loc de cinste, se afle tata-socru.
Începând de la alegerile din 2012, domnul Ilie Sârbu a profitat de fulminantă ascensiune a lui Victor Ponta, devenind, nu numai dirijorul senatorilor PSD, ci și un conducător politic, de facto, al acestora, reușind să-i manipuleze într-o asemenea măsură încât, cu foarte rare excepții, mașinăria de vot a partidului a funcționat ireproșabil. În favoarea familiei, a guvernului Ponta, dar și în slujba sistemului. Astfel, niciun act normativ nu a putut trece dacă sistemul nu a vrut. În schimb, orice act normative dorit de sistem, chiar dacă a contravenit, într-o măsură flagrantă programului USL și, mai târziu, programului politic al PSD, a fost votat odată cu degetul ridicat în sus, din prima bancă, de temutul Ilie Sârbu.
Aşadar, și în Senatul României și în partid, Ilie Sârbu și-a creat o camarilă proprie, pe care a adăugat-o camarilei lui Victor Ponta.
Jucătorul care, în mod logic, trebuie urgent anihilat de către Liviu Dragnea, pentru a-și optimiza noile mecanisme de conducere din PSD, este domnul Ilie Sârbu. Și dacă stau bine să mă gândesc, tot de Ilie Sârbu se va împiedica și Gabriel Oprea, atunci când va fi pus în situația de a guverna. În acest context, nu are niciun sens să mă refer la opoziție. Pentru că, oricât de dezagreabil ar fi Ilie Sârbu pentru PNL, liberalii nu au cum să se implice, major, în luptă pentru ciolan, din PSD. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. I like that little 10px higglihht on the bottom of the nav/top of the sub-nav. Unique and stylish.I have always been curious about the extra padding at the bottom of sub-nav blocks though. Seems like it shouldn’t work, but it seems to balance the whole thing nicely or something.Anyway, keep up the good work. Have you considered coming up with a variety of nice palettes for us? Kuler only takes me so far. I’d like to see some 8-10 color palettes that aren’t based on formulas y’know?Thanks again for all the hard work Orman. Love the site.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998