CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Taxa de protectie. De partid si de stat

0 comentarii / 1323 vizualizări / 15 septembrie 2011

O doamna din Cluj este retinuta pentru ca ar fi solicitat si obtinut o taxa de protectie. Doamna lucreaza la stat. La Inspectia Muncii. Dar taxa de protectie s-a dus la PDL. Evenimentul este important din mai multe perspective. Chiar daca el prezinta un scurt circuit in sistemul partidului – stat.
Este o situatie de exceptie. Probabil s-a produs o defectiune in interiorul masinariei PDL. Pentru ca si sefa Inspectiei Muncii, cea care a pretins mita pentru partid, si omul de afaceri “inspectat” si extorcat de bani sunt ai Partidului Democrat Liberal. Poate ca ei fac parte din tabere diferite. Sau poate au un conflict personal. Ori poate cineva de la DNA a gresit si a anchetat ceea ce nu trebuia. Cert este ca doamna cu pricina a fost retinuta.
Este o exceptie care, daca ar fi radiografiata pana la capat, ar putea constitui ceea ce in criminalistica se cheama Modus Operandi Sistem. Cu alte cuvinte, am avea modelul tipic al manierei in care partidul – stat incearca sa acapareze tot si, pe calea coruptiei institutionalizate, sa isi prelungeasca ramanerea la putere.
Bunul gospodar isi face vara sanie si iarna car. PDL strange, inca de pe acum, la greu si de pretutindeni bani pentru alegerile pe care se straduieste sa le amane in toamna anului viitor printr-o asumare de raspundere. Si cum strange bani? Prin santaj. Sau si prin colectarea taxelor de protectie. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews –

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998