CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Temeri inaintea World Cup: Se lasa cu lupte intre rusi si britanici la Stalingrad?

1 comentariu / 2116 vizualizări / 16 mai 2018

Mai-marii poliției britanice fac apeluri disperate la suporterii britanici să adopte un comportament special în ziua meciului cu Tunisia, de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia, care începe luna viitoare. Motivul? Meciul se dispută la Stalingrad (actualul Volgograd), unde atmosfera e mai specială, fiind un oraș încărcat de amintirea celor aproape un milion de ruși căzuți în marea bătălie din anii 40.

Cu precădere, cei peste 10.000 de fani britanici care se vor deplasa la Mondial sunt rugați insistent să nu fluture drapelul cu Crucea Sf.Gheorghe, care are o valoare de simbol pentru englezi, dar în egală măsură și pentru rușii naționaliști, care ar putea interpreta gestul drept o provocare, relatează Russia Today. De asemenea, englezii sunt rugați să nu aibă atitudini necuviincioase față de nenumăratele monumente închinate celor căzuți în al doilea război mondial, de care orașul Volgograd e plin.

Din păcate, fanii nu par dornici să se conformeze, șeful executiv al federației suporterilor de fotbal din Marea Britania răspunzînd poliției că trebuie să li se permită fluturarea drapelelor cu Crucea Sf.Gheorghe în baruri ale căror proprietari le încasează banii. Pînă acum, peste 1700 de suproteri britanici au primit interzis la deplasarea în Rusia, restul fiind avertizați că actele de huliganism în Rusia le pot aduce închisoare de pînă la 15 ani. (B.T.I.)

 

foto: wsbuzz.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Lupta se va desfasura pe un singur palier: cine va bea mai mult!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998