CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tensiuni in crestere: alianta USL, aruncata in aer de batalia pentru Bucuresti?

0 comentarii / 1261 vizualizări / 4 aprilie 2011

Primăria Capitalei ar putea reprezenta dinamita care să arunce în aer întreaga alianță USL, din pricina neînțelegerilor de la centru constructul politic parafat de opoziție trecînd prin momente tot mai grele.

Surse de la vârful USL au precizat pentru Inpolitics că PSD face presiuni puternice pe lîngă aliați pentru ca, la Primăria Capitalei, totul să se joace pe mâna lui Sorin Oprescu, deși primul mare nemulțumit e un pesedist, adică Marian Vanghelie. Acesta dă semnale tot mai clare că e dispus să candideze chiar ca independent la primăria generală, așa cum a făcut-o în 2004, la primăria sectorului 5. La rândul lui, Crin Antonescu tărăgănează luarea unei decizii clare deoarece edilul de la Sectorul 1, liberalul Andrei Chiliman, nu înghite nici el soluția Oprescu, și visează o candidatură proprie. De altfel, recent, Chiliman l-a acuzat pe edilul pesedist Marian Vanghelie că este unul dintre principalii vinovați care stau în calea parafării unei înțelegeri USL la nivelul Bucureștilor.

La rândul lor, conservatorii sunt supărați că nu au fost invitați să ia parte la negocierile purtate între Victor Ponta, Crin Antonescu și Sorin Oprescu. Tocmai de aceea, la Congresul de duminică, conducerea PC i-a transmis un mesaj tăios lui Oprescu, prin vocea lui Cristian Popescu Piedone. Mai exact, acesta din urmă l-a avertizat pe Oprescu că, dacă nu se opune din plin tentativei pedeliste de a lăsa Bucureștiul fără sectoare, îl va contracandida în alegeri. Motivul iritării e acela că atît conservatorii, cît și liberalii și social-democrații au observat că Oprescu nu pare deloc deranjat de ideea desființării sectoarelor Capitalei, ceea ce i-ar întări considerabil poziția în cazul unei noi victorii.

Problemele USL sunt la fel de mari și în ceea ce privește candidaturile de la nivelul Sectoarelor. Conservatorii l-au oficializat pe vicele Bogdan Diaconu drept candidat pentru Sectorul 2 și l-au catalogat pe potențialul său rival pesedist Georgian Pop drept ”o glumă proastă” și ”un turnător de colegi”, făcând trimitere la recentele dezvăluiri Wikileaks. Pe de altă parte, nici PNL nu stă foarte bine pe raza Sectorului 2. Președintele filialei liberale este anonimul Cristian Popescu, fratele fostului consilier al lui Ludovic Orban, din perioada în care era ministru al Transporturilor. Conservatorii mizează pe faptul că Antonescu nu va susține candidatura unui fidel de-al lui Ludovic Orban la o primărie de sector, preferând la schimb Sectorul 6, unde candidat va fi Rareș Mănescu, un apropiat al lui Crin Antonescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998