CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tensiuni in PNL pe marginea numirii de noi europarlamentari

0 comentarii / 1633 vizualizări / 26 august 2013

Numirea europarlamentarului PNL Ramona Mănescu în guvern riscă să tensioneze și mai mult situația în partid dintr-un anumit punct de vedere, mai precis desemnarea de noi europarlamentari de către conducerea liberală.

Concret, Ramona Mănescu, odată numită în guvern, devine incompatibilă și are la dispoziție 14 zile pentru a demisiona din Parlamentul European, la fel cum a demisionat colegul său Cristian Bușoi, desemnat recent la șefia CNAS.
Problema e că la europene, succesorii demisionarilor sunt desemnați ”la liber” de conducerea partidului dintre cei aflați pe lista celor care au candidat fără succes în ultimele alegeri, neexistînd obligația desemnării automate a următorului de pe listă.
Dacă nu ar fi fost așa, în locul lui Bușoi și Mănescu ar fi devenit europarlamentari Magor Csibi și Cătălin Turliuc. Primul e pe linie politică moartă după numirea la cîrma unei organizații internaționale de mediu, al doilea e controversat din cauza unor posibile legături cu Securitatea.
În plus, surse liberale afirmă că ar putea apărea surprize, în sensul că există parlamentari români care ar fi interesați să se ”upgradeze” în PE, numele cel mai vehiculate fiind ale lui Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig, ambii deputați liberali. Conducerea PNL ar pierde însă, astfel, două locuri în parlament, nefiind sigură nici organizarea de noi alegeri în colegiile respective (vezi cazul Voiculescu) și nici cîștigarea lor. Cert este că disputele interne au făcut ca nici după două luni și jumătate de la desemnarea lui Bușoi la șefia CNAS PNL să nu fi desemnat un succesor în PE al acestuia, alt semn de degringoladă în partidul lui Antonescu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998