CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tensiuni în USL: PNL vrea capul lui Ioan Rus

0 comentarii / 1528 vizualizări / 31 iulie 2012

În interiorul PNL, furia provocată de rezultatul referendumului este în creștere, în condițiile în care marele perdant se conturează a fi Crin Antonescu și gruparea care îl sprijină. Cum unul dintre principalii vinovați pentru această situație e considerat a fi ministrul de Interne, Ioan Rus, cel care e suspectat a fi omul lui Traian Băsescu și, totodată, girantul moral al cifrei de peste 18 milioane de români cu drept de vot, liberalii cer capul acestuia, chiar dacă nu direct, ci printr-o manevră tip ”bate șaua să priceapă iapa”.
E vorba, mai exact, de demisiile de onoare din funcțiile de conducere ale lui Cristian Adomniței și, după unele surse, Relu Fenechiu, doi apropiați ai lui Crin, motivul oficial fiind eșecul în mobilizarea la vot a oamenilor din regiunea Moldovei.
Decizia, necerută de nimeni din conducerea USL, ascunde, de fapt, invitația la un gest similar din partea lui Ioan Rus, liderul grupului de la Cluj, care taie și spînzură în organizațiile PSD din Ardeal, adică exact cele care au boicotat masiv referendumul.
Or, în condițiile în care Rus nu are, în acest moment, funcții oficiale în partid, singura din care ar putea demisiona este cea de ministru de Interne. Surse liberale afirmă că în cazul în care liderii PSD ori Rus nu iau singuri o asemenea decizie, ea va fi cerută explicit în ședința alianței, în perioada imediat următoare.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998