CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tensiuni si pe stinga: pesedistii ardeleni, atac la conducerea partidului

0 comentarii / 1460 vizualizări / 13 martie 2013

Președintele Camerei, totodată lider al PSD, Valeriu Sgonea, este atacat tăios, printr-o scrisoare deschisă, de către unul dintre liderii transilvăneni ai formațiunii, senatorul de Satu Mare Valer Marian, care îi reproșează absența din conducerea parlamentului a unui reprezentant al Ardealului, ca și toleranța excesivă față de provocările anti-românești.

În scrisoarea senatorului de Satu Mare i se reproșează lui Sgonea declarațiile potrivit cărora nu a fost deranjat de arborarea drapelului secuiesc la Baraolt:
”Declaraţia dumneavoastră este jignitoare şi dezamăgitoare pentru românii mai încercaţi de istorie din Ardeal. Declaraţia dumneavoastră dovedeşte o necunoaştere a istoriei şi constituie o abordare superficială a trecutului şi a prezentului”.
Mai mult, Sgonea e luat peste picior și în privința controversatei sale pregătiri intelectuale, prin formula ”Ca înalt demnitar cu studii superioare (şi ţinând cont că aveţi doi ani de facultate în plus), ar fi trebuit să vă aplecaţi mai mult asupra istoriei românilor de dincolo de Carpaţi”.
O aluzie clară la informațiile potrivit cărora vicepreședintele PSD a terminat facultatea de drumuri și poduri în opt ani, după care s-a învîrtit de trei masterate distincte, fără legătură cu facultatea absolvită.
Valer Marian continuă criticile prin referiri la modul în care au fost decupate politic conducerile celor două Camere: ”Putem înţelege că în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor (precum şi în Biroul Permanent al Senatului) nu a fost ales nici un parlamentar social-democrat din Transilvania, dar nu putem accepta lecţii de conduită din partea unor necunoscători sau nerecunoscători. Este cunoscut că, în genere, românii ardeleni nu sunt ahtiaţi după funcţii şi onoruri, dar, dacă continuaţi aşa şi nu ţineţi cont măcar de sensibilităţile noastre, nu este exclus ca într-o bună zi să vă spunem că ne-am săturat şi că nu vă mai vrem noi pe voi”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998