CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Teodorescu: ”Daca Boc il invinge pe Blaga, Basescu se va implica in salvarea PDL”

0 comentarii / 1390 vizualizări / 13 aprilie 2011

Deși PDL ar face un scor electoral mai bun dacă președinte ar fi Vasile Blaga, Băsescu se va implica în 2012 în salvarea PDL doar dacă premierul Emil Boc va câștiga șefia partidului, declară analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.

”Blaga ar aduce un scor electoral mai bun”
”Dacă pentru PDL ar prima calculul electoral, logic ar fi să intre cu Vasile Blaga președinte de partid în viitoarele alegeri. Blaga nu este atât de maculat ca premierul Emil Boc în ochii opiniei publice și electoratul nu-l percepe atât de vinovat ca Boc pentru dezastrul economic în care se zbate România. Dar, în condițiile în care PDL depinde de Traian Băsescu și de ceea ce va face el în 2012, voința șefului statului primează. Ori, Băsescu îl preferă pe Boc în detrimentul lui Blaga fiindcă Boc este mult mai ascultător și mai docil. Așadar, nu primează calculul electoral ci, din contră, accentul este pus pe un calcul organizatoric”, explică Bogdan Teodorescu.

Dilemele șefilor de filiale
Analistul subliziază că lupta pentru șefia PDL va fi decisă de șefii de filiale care vor trebui să aleagă în ce echipă vor juca. ”În ceea ce privește lupta pentru putere din PDL, esențial este ce vor face șefii de filiale. Îl vor abandona pe Traian Băsescu și vor accepta intrarea în opoziție? Îl vor susține pe Blaga și vor spera la un trai mai bun, în partid, după alegeri? Sau, nu îl vor abandona pe președinte, îl vor susține pe Emil Boc și vor spera că prin jocurile de după alegeri Băsescu i-ar putea duce din nou la guvernare, într-o alianță forțată? Dacă șefii de filiale joacă de partea lui Boc ei știu că Traian Băsescu se va implica în salvarea partidului și va face totul să-l bage la guvernare. Desigur, mai sunt și dilemele personale de genul cine are dosarele și când le va scoate. Deopotrivă, sunt și dilemele economice: cine are banii și unde vor veni finanțările în teritoriu”, afirmă Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998