CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Teodorescu: ”Incidentul din Parlament poate avea impact electoral la alegeri”

0 comentarii / 1653 vizualizări / 30 decembrie 2010

Tentativa de suicid consumata in plenul Parlamentului, in chiar ajunul Craciunului, creeaza o noua mare problema de imagine guvernului Boc si presedintelui Traian Basescu, dar, pentru a afla daca acest episod dramatic va avea urmari electorale trebuie sa stim ce spun sondajele de opinie, explica analistul politic Bogdan Teodorescu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

Basescu si copilul palmuit versus tentativa de suicid din Parlament
“Acum lucrurile nu stau la fel ca in timpul campaniei electorale cand romanii au vazut un filmulet in care presedintele Traian Basescu lovea un copil. In acele momente, partizanii lui Traian Basescu au gestionat foarte bine situatia si au pregatit o contraofensiva buna. De partea cealalta a baricadei, rivalii sefului statului au comis niste erori. Partizanii Cotrocenilor au spus ca presedintele este, de fapt, in conflict cu niste oameni care au facut un filmulet pe care, la urma urmei, il putem crede sau nu. S-a facut totul ca problema sa fie centrata pe altceva decat pe faptul de a admonesta un copil. Mai erau si celebrele semne de intrebare ridicate de calitatea filmului si de modul in care se putea specula posibila trucare a materialului. In situatia de fata, cea a tentativei de suicid, nu exista nici o interferenta intre cel care a sarit de la balconul Parlamentului si politica Guvernului Boc. Este vorba despre alt nivel al realitatii. Daca filmul cu Traian Basescu si copilul avea o serie de neclaritati, neclaritati care au facut ca romanii sa se intrebe daca palma a existat sau nu, acum avem certitudini. Nimeni nu poate sa conteste motivul si veridicitatea actului”, precizeaza Teodorescu.

“Doamna Udrea s-a refugiat socata in lift”
El afirma ca incidentul din Parlament poate avea impact electoral la alegerile din 2012, dar acest lucru poate fi relevat doar de viitoarele analize sociologice. “Nu este obigatoriu ca aceste lucruri sa aiba o consecinta electorala. Alegerile sunt inca departe. Cu toate acestea, era ajunul Craciunului si tentativa de suicid a avut un impact negativ covarsitor, impact foarte greu de gestionat de PDL si putere. Doamna Udrea se refugiase socata in lift. Pedelistii care de regula erau mai obraznici in declaratii nu mai stiau ce sa mai spuna. Este foarte greu sa justifici sau sa explici, ca politician aflat la putere, ce s-a intamplat acolo. Ramane sa vedem, in viitoarele sondaje de opinie, daca memoria colectiva va functiona”, ne-a declarat Bogdan Teodorescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998