CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Teoria istoricului Marius Oprea: SRI, in spatele dezvaluirilor ”acoperitului” Rizea

3 comentarii / 3229 vizualizări / 6 mai 2020

Istoricul Marius Oprea afirmă, într-un material difuzat de Mediafax, că fugarul Cristian Rizea, autor al unei cărți explozive de dezvăluiri, este, foarte probabil, ofițer acoperit al SRI și sugerează că în spatele demersului său stă chiar serviciul numit.

”Asemenea dezvăluiri nu sînt decît vîrful aisbergului. Şi întodeauna sînt făcute de oameni care au lucrat ”cu serviciile”, dar nu sînt cu adevărat din interiorul lor. Acestea se folosesc de asemenea ”mesageri” aflaţi la ananghie, pentru a-şi transmite unii către alţii sau către politicienii care ”ies din rînd” mesaje bine ţintite” afirmă el.

Vorbind despre fosta șefă a acoperiților din SRI, general Elena Istode, Oprea punctează:

”Acoperiţi dintre care a făcut parte, probabil, şi el – căci, după ce a terminat totuşi o facultate la 30 de ani, a recuperat rapid: peste alţi patru ani figura ca absolvent al Colegiului Superior de Siguranţă Naţională şi apoi al Colegiului Naţional de Apărare – ambele, adevărate ”pepiniere” de recrutare ale ”serviciilor”.
Poate că doamna general SRI Istode nu e cu totul străină de toate ”informaţiile” etalate în această carte, care face întrucîtva vîlvă în mediul virtual şi nu numai, de trei zile încoace. O ”spovedanie” care poartă amprenta puternică a unor poliţe plătite de autor şi poate şi mai puternică a avertismentelor şi informaţiilor ”scăpate” de oameni ”din sistem” în public. Este chiar ceva mai mult – o fumigenă care, atrăgînd atenţia asupra unor ţinte false, are în vizor cu totul altele. O practică executată deseori cu stîngăcie de cei din ”servicii”, puşi să facă asta(…) Cine e expeditorul real al acestor ”avertismente” şi a informaţiilor transmise prin carte nu ştim, dar putem presupune – dacă e să judecăm după curierul ”spovedaniei lui Rizea”, care e jurnalista Sorina Matei, proaspăt autor a unor ”dezvăluiri” privind ”afacerile” lui Rareş Bogdan, devenit, se pare, ”ţintă-piept” a ”băieţilor” lui Helvig. Apropierea ei de Serviciul Român de Informaţii e publică de patru ani” mai scrie istoricul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Marius Oprea e un impostor si un imbecil util. Util pentru un supercorupt ca Tariceanu Calin Popescu descris si el in lung si in lat de Cristian Rizea sau pentru Rares Bogdan, alt personaj al Spovedaniei fugitivului.
    . Marele expert Marius Oprea e un caraghios si se baga exceasiv in seama. De vreo douzeci de ani…

  2. Oprea stie, ce stie. Dupa cum banuiam, e posibil ca ,,deputatul Rizea” sa fie de fapt ,,colonelul Rizea”, un cvasi-analfabet pana la 30 de ani. Ma intreb daca nu cumva tocmai cvasi-analfabetismul e un criteriu major pentru a fi primit la studii in inaltele noastre scoli de securitate nationala, in care se face ,,bisnita” cu doctorate.

  3. E clar ca „serviciile” sunt in spate…unde sa fie, ca doar asa lucreaza e..le…”Literatura” lui Rizea e clar un avertisment, catre cineva greu de tot…informatiile furnizate nu sunt tocmai surprize, ele au circulat (poate nu cu toate detaliile, dar, aici e contributia profesionistilor) in spatiul public, unele chiar au constituit baze de dosare penale, ori, doar de plangeri, de atacuri electorale….important e sa „se simta” adrisantii…vom vedea…sper sa nu ramana fara raspuns, ca operatiunea cuburilor intunecate…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998