CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

The Independent: pantofii cu toc donati de Udrea, dovada de umanitate

0 comentarii / 1608 vizualizări / 18 iulie 2010

Gestul ministrului român Elena Udrea de a împărţi pantofi cu toc femeilor din satul Săuceşti, afectat de inundaţii, este o promisiune de viitor mai bun, susţine jurnalista britanică Joan Smith, într-un articol intitulat „Tocurile înalte arată umanitatea care lipseşte vălului islamic”.

„Până săptămâna trecută nici măcar nu auzisem de Elena Udrea, dar acum aş vrea să o îmbrăţişez”, îşi începe articolul publicat în ediţia electronică a Independent on Sunday Joan Smith, care se descrie, conform Mediafax, pe blogul său, www.politicalblonde.com, drept o romancieră, eseistă şi militantă pentru drepturile omului, dar şi o „pasionată colecţionară de pantofi”. Explicând că Udrea este ministru al Turismului în România, ţară afectată de inundaţii, şi că a mers în satul Săuceşti cu 20 de tone de ajutoare, între care şi ciocolată şi cutii de pantofi cu tocuri înalte, Smith afirmă: „Sper să găsesc pe cineva ca ea dacă voi fi afectată vreodată de un dezastru natural”.
Ea susţine că gestul ministrului arată „o înţelegere superioară a naturii umane”. „Când se întâmplă lucruri îngrozitoare, oamenii îşi pierd temporar perspectiva viitorului. O pereche de pantofi frumoşi nu aminteşte numai de o altă lume; ci este şi o promisiune că va veni un moment când vei aparţine din nou acelei lumi”, explică aceasta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998