CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

The Sunday World despre irlandezul beat: ”Un idiot in strainatate”

3 comentarii / 2211 vizualizări / 29 decembrie 2021

”Un turist irlandez beat a fost arestat la București pentru că ar fi pătruns în Palatul Parlamentului – după ce a confundat clădirea cu hotelul său” scriu ziariștii de la The Sunday World, al doilea mare ziar din țară, sub un titlu nostim: ”Idiot în străinătate. Un turist irlandez ar fi pătruns în Palatul Parlamentului din România crezând că este un hotel”.

”Palatul Parlamentului din România este a treia cea mai mare clădire guvernamentală din lume, în urma Pentagonului și a sediului guvernului Thailandei. Gigantul construit de comuniști, numit și Casa Poporului, are peste 1.000 de camere și a fost construit de 700 de arhitecți în 13 ani.

Dar pentru un turist irlandez nenominalizat, care își căuta patul după niște pahare în plus, clădirea arăta aproape exact ca hotelul la care stătea. Atât de bine semăna, de fapt, încât și-a croit drum spre camera lui, în care să doarmă pînă îi trece și mama bețiilor.
Intrusul în stare de ebrietate a fost arestat și acuzat pentru deteriorarea unei clădiri publice, precum și pentru violare de sediu profesional – ambele fiind infracțiuni.
Cu doar șase zile înainte de incidentul care l-a implicat pe irlandez, România a experimentat propriul său asediu al Capitoliului, la scară mai mică, atunci cînd protestatarii de la un miting împotriva restricțiilor Covid au pătruns forțat în clădire.
Aventura turistului irlandez va fi, de acum, analizată și din perspectiva anchetei privind breșele de securitate, care era deja în curs” mai scriu jurnaliștii irlandezi. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Pe scurt: Din interese tot mai transparente, „cineva”, ne-a declarat „proștii europei”; iar noi, facem toate eforturile posibile, ca să confirmăm.
  Și aici, nu mai e vorba de „boborul” cel (etc…), ci de Instituții ale Statului, cică, „populate” cu cei mai buni profesioniști, bla, bla, bla…
  Se pare că au dreptate cei ce spun că „înaltul nivel de specializare” este dovedit pe cu totul alte „zone de interes” decât ce ne-am dori noi…

 2. Ar fi important de stiut pentru orice client al localurilor din Centrul Vechi – dupa miezul noptii liber la WC urile din Palatul Parlamentului. Pe timpul zilei, odihna, le este vegheta, gratis, de structurile MI. Este important sa recunoasca stare de betie si confuzie in care se aflau, daca ciugulesc si ceva cocaina sunt si mai apreciati!

 3. Chestiunea „irlandezul turmentat” este o lupta intre diverse servicii de informatii. Este in aceiasi categorie cu cazul Sosoaca in care avem personajul „o italianca isterica” Actiunea initiala este sub semnul spectacolului si senzationalului pt. ” atentia scenei din lumina reflectoarelor”
  Tot ce s a petrecut ulterior actiunii, fie ca vorbim de acuzatia de ultraj – marca Bode, impotriva proprietarului casei si de eliberarea = evaporarea irlandezului, demostreaza caracterul de actiunii regizate.
  Deh, nu mai suntem nici noi romanii atat de naivi, ca si la revolutia din ’89. Stam linistiti sa vedem cum decurg achetele.

  Intre timp,nu ne plictisim, „magistralul Bode – de la interne” este in actiune. Trimite jandarmii acasa la parlamentari si jurnalisti, ba la ora 22, ba la 7 am. Josefina Pascal si seatorul – copresedinte AUR Claudiu Tarziu sunt beneficiarii serviciilor speciale, marca Bode.

  Suntem entuziasti sa vedem, cum agentul electoral Bode actioneaza in favoarea scorurilor AUR. A trecut de 20 % si se indreapta catre 30%.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998