CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

The Telegraph: La summitul NATO, Ucrainei i se va transmite că e prea coruptă pentru a adera

0 comentarii / 1957 vizualizări / 3 iulie 2024

Ucrainei i se va spune că este în prezent prea coruptă pentru a adera la NATO, o lovitură grea pentru Volodymyr Zelensky. Alianța va solicita Kievului „pași suplimentari” înainte ca negocierile de aderare să avanseze, a declarat un înalt oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA citat de ziarul The Telegraph. Poziția va fi prezentată în scris în comunicatul NATO care urmează să fie semnat la summitul anual al alianței din 9 iulie.

„Trebuie să privim în urmă și să aplaudăm tot ceea ce Ucraina a făcut în numele reformelor în ultimii mai bine de doi ani”, a declarat oficialul. „Pe măsură ce continuă să facă aceste reforme, vrem să îi lăudăm, vrem să vorbim despre pașii suplimentari care trebuie făcuți, în special în domeniul anticorupției. Aceasta este o prioritate pentru mulți dintre noi”, a adăugat sursa.

Dl Zelensky, președintele Ucrainei, militează pentru aderarea rapidă la NATO după încheierea războiului, pentru a se proteja de o invazie viitoare. Aceasta ar obliga SUA și Europa să vină în apărarea Kievului în cazul unui atac rusesc. Însă corupția a reprezentat un punct de blocaj în discuțiile recente dintre statele membre NATO cu privire la posibilitatea de a oferi Ucrainei un calendar concret pentru aderarea la alianța militară occidentală. The Telegraph a dezvăluit recent că SUA blochează eforturile britanice și europene de a pune în scris o cale „ireversibilă” către aderarea Ucrainei la NATO.
Ucraina a suferit din cauza corupției, în special în cadrul forțelor sale armate, de la dizolvarea Uniunii Sovietice.
Diplomații și oficialii NATO au oferit Ucrainei o listă de reforme pe care aceasta va trebui să le realizeze înainte ca ambițiile sale de aderare să poată fi realizate, a declarat un oficial american din domeniul apărării, mai scrie The Telegraph. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998