CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

The Washington Post: Deminarea Ucrainei ar putea dura șapte secole și va costa zeci de miliarde de dolari

12 comentarii / 2616 vizualizări / 24 iulie 2023

Deminarea teritoriului ucrainean va costa aproximativ 37,4 miliarde de dolari în următorii 10 ani, iar deminarea completă ar putea dura şi câteva secole. În timpul anului și jumătate de război, minele, împreună cu bombele și proiectilele de artilerie și alte obuze neexplodate, au infestat teritoriul Ucrainei. Deminarea poate dura sute de ani și poate costa miliarde de dolari, scrie The Washington Post, citat de Nexta.

Rusia a minat intens linia frontului în așteptarea contraofensivei în curs a Ucrainei și a folosit în mod activ mine antipersonal interzise pe scară largă. Investigațiile Human Rights Watch au arătat că forțele ruse au folosit cel puțin 13 tipuri de mine antipersonal, precum și capcane.
Potrivit unui raport recent al think tank-uluiGLOBSEC, aproximativ 30% din Ucraina, peste 107.000 de kilometri pătrați, este contaminată cu obiecte explozive. Acest lucru face ca țara să fie mai poluată decât cele mai minate țări din lume, precum Afganistan sau Siria.

Potrivit estimărilor GLOBSEC, un sapator poate curăța între 15 și 25 de metri pătrați pe zi, în funcție de topografia zonei și de concentrația de explozibili. Teritoriul contaminat al Ucrainei este atât de mare încât, potrivit unor experți, ar fi nevoie de 757 de ani pentru ca cele 500 de echipe de deminare care lucrează în prezent să finalizeze lucrările.

În plus, deminarea nu este doar un proces lent, ci și costisitor. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, deminarea Ucrainei costă între 2 și 8 dolari pe metru pătrat și va costa aproximativ 37,4 miliarde de dolari în următorii 10 ani. Numai în acest an, SUA au alocat Ucrainei 95 de milioane de dolari pentru deminarea teritoriului.

Explozivii au provocat deja victime semnificative. De la începutul invaziei ruse pe scară largă din februarie 2022 până în iulie 2023, Națiunile Unite au înregistrat 298 de decese de civili din cauza dispozitivelor explozive (22 dintre morți erau copii) și 632 de civili au fost răniți. HALO Trust, o organizație internațională de deminare, a înregistrat peste 2.300 de incidente cu muniții care necesită eliminare, iar această cifră este o subestimare semnificativă.

Luptătorii ucraineni au recunoscut că minarea densă a teritoriului de către ocupanți creează obstacole serioase în calea avansului.

Linia de apărare puternic minată a rușilor, pe care au petrecut luni de zile să o creeze, provoacă pierderi umane și distruge tancuri de luptă și vehicule de infanterie furnizate Ucrainei de către partenerii săi.

Medicii de luptă care lucrează pe linia frontului spun că rănile cauzate de minele antiterestre sunt acum printre cele mai frecvente răni de pe front.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. ,, Acord de pace încheiat cu Ucraina între NATO și Rusia.
  Un acord pentru a pune capăt războiului ucrainean a fost ajuns în principiu săptămâna trecută în urma negocierilor la nivel înalt dintre serviciile de informații britanice MI6 și FSB-ul rus. Detaliile vor fi negociate în lunile următoare, confirmă surse din ambele agenții. Schema de bază a acordului este următoarea: Rusia va primi toată coasta ucraineană a Mării Negre. Orașul Odesa va deveni o zonă de liber schimb demilitarizată pentru a permite comerțului ucrainean să se desfășoare fără probleme.
  Țara Abhazia va fi recunoscută la nivel internațional și va fi transformată într-o zonă de liber schimb.
  Criminalii de război din Ucraina, inclusiv Vladimir Zelinsky, vor fi înlăturați de la putere și vor fi în fața justiției. O armată NATO complet modernizată de 300.000 de oameni va fi înființată în Germania.
  Va fi suficient de puternica pentru a descuraja invazia rusă, dar prea slaba pentru a amenința Rusia.
  De asemenea, va menține complexul militar-industrial în activitate până când va putea fi gestionată o tranziție de la săbii la pluguri.
  De asemenea, o confederație poloneză/lituaniană poate prelua părțile non-ruse ale Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin însuși spune că „s-ar putea să fie în lucru planuri de a folosi o unitate militară comună poloneză-lituaniană-ucraineană ca forță de ocupație în teritoriile de vest ale Ucrainei, iar forțele poloneze care intră în Lvov vor rămâne cu siguranță acolo”. https://tass.com/world/1650119
  El mai spune că, dacă ucrainenii „vor să renunțe sau să vândă ceva pentru a-și plăti șefii, așa cum fac de obicei trădătorii, aceasta este treaba lor. Nu ne vom amesteca.” Cu alte cuvinte, rușii par să fie de acord cu asta atâta timp cât „in Belarus va fi pace”. http://en.kremlin.ru/events/president/news/71714
  Desigur, există nemultumiti de acest aranjament atât în Rusia, cât și în Occident.
  Președintele belarus Alexander Lukașenko spune că „începe să fie tensioni cu grupul Wagner pentru că vor să mărșăluiască spre Varșovia”. https://tass.com/world/1650683
  La rândul său, propaganda mafiei khazare, New York Times, se agață încă de iluzia că o Ucraina complet învinsă poate câștiga cumva acest război „dacă primește mai multe arme și bani. Acest lucru este delirant, după cum notează Putin: „… Întreaga lume vede că lăudatul echipament militar occidental, presupus invulnerabil, este în flăcări și este adesea chiar inferior unora dintre armele fabricate sovietic în ceea ce privește caracteristicile sale tactice și tehnice [și] Occidentul nu are capacități de producție pentru a umple rapid consumul de rezerve de echipamente și muniție.” În plus, „Oamenii din Ucraina pun mai des o întrebare legitimă: pentru ce mor rudele și prietenii lor, de dragul intereselor egoiste ale cui.” Acesta este motivul pentru care predomină capetele mai reci.
  Alternativa este războiul nuclear total, ceea ce doar KM își dorește.
  Diplomații sunt așteptați să înceapă să lucreze la detaliile acordului de pace din Malta în cursul lunii august, spun surse MI6. Ne-au trimis un comunicat de presă al grupului militar anglo-saxon cunoscut sub numele de Alianța Internațională a Patrioților. Acesta solicită o încetare imediată a focului în Ucraina „pentru a preveni un potențial conflict nuclear”. De asemenea, recunoaște atrocitățile comise împotriva etnicilor ruși în Ucraina și „instalarea laboratoarelor de arme biologice ale Departamentului de Protecție al SUA în Ucraina” drept crime de război. Deoarece acești veterani militari nu au acceptat mită de la KM, ei caută sponsori financiari pentru conferința de pace din Malta. Aceștia pot fi contactați după cum urmează: MG Paul E Vallely US Army (Ret) Chairman – [email protected]

  Hai sa recunoastem; Ucraina a fost o înfrângere militară catastrofală pentru KM. După cum notează colonelul Douglas MacGregor: „Personalul de serviciu ucrainean se predă cu prima ocazie din cauza credinței că sunt tratați ca „nimic mai mult decât carne de tun”… nici măcar nu am vorbit despre cei aproximativ 60.000 de copii care au dispărut care ies din Ucraina.”
  Lecția învățată în Ucraina este că „puterea militară americană constă în forțe de tip boutique concepute pentru safari în Africa și Orientul Mijlociu, nu operațiuni de luptă decisive împotriva marilor puteri continentale precum Rusia sau China… Este timpul ca Washington să-și îndrepte atenția spre interior și să abordeze deceniile de decădere societală, economică și militară americană care au urmat după 1991. Este timpul să inverseze declinul național american. http://futuredefensevisions.blogspot.com/
  De asemenea, europenii s-au săturat să susțină un regim american pe moarte.
  Sursele francmasonilor P3 spun că în ultimii 2,5 ani, țările UE au plătit 1,12 trilioane de dolari pentru gaze naturale scumpe din SUA, care ar fi fost suficient pentru 10 ani de gaz rusesc înainte de începerea războiului ucrainean. Acesta este motivul pentru care europenii au votat împotriva americanilor și cu britanicii la summitul NATO recent încheiat. Istoria arată că ori de câte ori are loc o înfrângere militară decisivă, urmează schimbarea de regim…’’

  • idiotule dus cu pluta pe Canalul Bîstroe.

  • ?????????????????????????????????????????????

   • zoaia clona de reptilian

 2. ,,NATO ordonă trupelor și civililor ucraineni să abandoneze linia frontului și câmpul de luptă și să se întoarcă în orașe pentru a căuta adăpost cât mai curând posibil!
  Ceva MARE este planificat foarte curând! Va interveni NATO?
  Forțele de menținere a păcii vor intra în vestul Ucrainei și vor îngheța războiul?
  Va ataca NATO?’’ https://pbs.twimg.com/media/F1zPAf8WYAcbvLX?format=jpg&name=small

  Cititi si convingeti-va ca Oxidul de Grafen a fost introdus in ,,vaccin’’ pentru a face din eutanasiati niste antene care emit un cod Bluetooth ce poate fi vizualizat cu telefonul mobil, sau un cod in FM care poate fi citit cu un decodor de frecventa.
  Toti cei vaccinati sunt conectati la ,,internetul lucrurilor,, cu o frecventa de 2,4 GHz ca a cuptorului cu microunde, prin intermediul Oxidului de Grafen localizat in tesuturile grase, din momentul injectarii cu ,,vaccinul’’ ucigash.

  BREVET SUA 11.107.588 B2 BREVET PFIZER A FOST ACORDAT ÎN 2021,
  https://twitter.com/Thekeksociety/status/1683273289517649920/photo/1

  • satanizat

 3. ,,Ministerul rus al Apărării a negat că țara lor ar fi responsabilă pentru distrugerea celei mai mari biserici din Odesa, susținând în schimb că aceasta a fost cauzată de „căderea unei rachete ghidate antiaeriene ucrainene” care a fost dislocată în zonele populate de civili din cauza „acțiunilor incompetente” ale autorităților. Două rapoarte ucrainene și americane acordă, din neatenție, credibilitate acestei versiuni a evenimentelor, ceea ce sugerează că mai multe astfel de accidente sunt inevitabile dacă nu se iau măsuri de remediere, chiar dacă este posibil să nu fie niciunul.
  Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, a recunoscut weekendul trecut, în timpul unui interviu TV, că „Nu există altă modalitate de a apăra un oraș decât să desfășoare sisteme de apărare aeriană mai aproape de el”, ceea ce a confirmat raportul Amnesty International în august anul trecut conform căruia Kievul militarizează ilegal zonele rezidențiale. Cu două zile înainte de accidentul de duminică, CNN a recunoscut că „apărarea antiaeriană ucraineană din Odesa (sunt) depășită”, insinuarea fiind că trag cu tot ce au din disperare de a compensa acest lucru.
  Luate împreună, aceste recunoașteri fac imposibil pentru orice observator obiectiv să respingă afirmațiile Ministerului rus al Apărării cu privire la adevărata cauză a distrugerii Catedralei Trinității. Nu numai că nu mai există nicio îndoială că Kievul încă militarizează ilegal zonele rezidențiale prin desfășurarea de sisteme de apărare aeriană în interiorul propriilor orașe, dar există și motive de a crede că cei menționati mai sus au fost concediați din disperare în Odesa săptămâna trecută pentru a apăra țintele militare acolo.
  În consecință, nu este deloc exagerat să ne imaginăm că unele dintre aceste rachete lansate în limitele orașului au căzut înapoi în interiorul acestuia, ducând astfel la accidentul de duminică pe care Kievul l-a pus pe seama Rusiei. Mințind despre cine este responsabil, regimul vrea să distragă atenția de la cruciada sa împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene, făcând comunitatea internațională să creadă că Rusia și-a vizat în mod deliberat cel mai mare sit din Odesa, ceea ce, evident, nu ar face niciodată. Cu toate acestea, această minciună abate încă o oarecare atenție de la crimele Kievului.
  De fiecare dată când Rusia aduce în discuție situația acestei biserici canonice, Kievul poate acum să răspundă prezentând minciuna conform căreia Rusia ar fi fost responsabilă pentru distrugerea celui mai mare sit din Odesa, motivată, așa cum este probabil, de afirmația propagandistului nazist Joseph Goebbels că o minciună devine adevăr dacă se repetă suficient. Referirea la recunoașterile condamnatoare ale lui Ignat și CNN poate servi ca o ripostă eficientă, totuși, dând credibilitate concluziei Ministerului rus al Apărării că incompetența Kievului a fost responsabilă pentru acest lucru.
  La urma urmei, audiența occidentală ale cărei percepții Kiev încearcă să le manipuleze consideră cuvintele oficialilor ucraineni și ale CNN ca fiind Evanghelie, de aceea, referirea la ele în acest context ar putea determina oamenii să reconsidere dacă regimul spune adevărul despre distrugerea Catedralei Trinității de către Rusia. Prin aceste mijloace, integritatea Rusiei ar putea fi păstrată în paralel cu determinarea unora dintre susținătorii Kievului să se întrebe despre ce a mai mințit acel regim, semănând astfel și mai multe semințe de îndoială cu privire la cauza lui.’’
  https://korybko.substack.com/p/two-ukrainian-and-us-reports-suggest

  • Zoaie deliranta?

 4. ,,NATO ține o întâlnire de urgență cu Ucraina, deoarece Zelensky cere ca NATO să protejeze navele de marfă care sosesc și pleacă din porturile sale împotriva atacurilor Rusiei. Zelensky vrea doar să atragă NATO în război!! Poate obține ceea ce își dorește!’’
  Comentariu: ,, Ridicol. Sunt foarte pro Ucraina, dar trebuie să văd un pic mai multă responsabilitate din partea acestui om. El nu este NATO și NATO nu poate fi atrasă în acest război. Facem tot ce putem. Poate că va trebui să renunțe la exporturile de cereale în acest an. Oricum, Rusia a compensat deja deficitul.’’

  • si esti si tu acolo sa servesti muie

 5. Daca ii folosim ca deminori pe cei care s-au infruptat din toti banii (nu numai 37,4 mld. $) tocati in acest razboi, deminarea se va termina repede si cu cheltuieli mai mici.

  • Ar fi bine asa!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998