CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tiberiu Dinu: anchetat de DNA, dar batut in cuie inca 4 ani la consulatul din Milano

0 comentarii / 4583 vizualizări / 8 martie 2011

Scandalul în care a fost implicat acum doi ani, soldat cu audieri la DNA și anchetă internă la MAE, nu pare să îi fi dăunat cîtuși de puțin consulului României la Milano, Tiberiu Mugurel Dinu, tatăl vedetei Alexandra Dinu și fost socru al lui Mutu.

Cum se știe, după izbucnirea scandalului Cornel Șerban-DGIPI, în care a fost implicat și diplomatul amintit, acesta a fost audiat de procurori, chemat la ordine de șefii MAE și chiar la o discuție, de către primul ministru Boc. Ulterior întîlnirii, Boc a declarat public „Am decis să-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu“. Dinu, reamintim, era anchetat de DNA pentru că i-ar fi cerut ilegal fostului șef al ”Doi și un sfert”, Cornel Șerban, lista convorbirilor unui subaltern de la Milano, pe care dorea să îl înlăture.

Surpriză, însă: nici pînă astăzi, Tiberiu Dinu nu a fost rechemat de la post, iar ancheta DNA a rămas cu praful pe ea. Și mai aiuritor, același Emil Boc care stabilise, acum doi ani, că Dinu nu mai merită să fie consul, a decis zilele trecute recompensarea acestuia cu o funcție suplimentară. Mai exact, Boc l-a numit pe Dinu, prin Decizia 26/07.03.2011, în postul de comisar general al Secțiunii române pentru reprezentarea guvernului în ce privește participarea României la Expoziția mondială ”Hrănirea planetei, energie pentru viață”, care va avea loc la Milano.
Pe lîngă funcția suplimentară acordată, Dinu obține, în acest mod, logic, și garanția menținerii în funcție încă patru ani de aici încolo, pînă la derularea respectivei expoziții. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998