CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ticneli la vreme de pandemie – Presa franceza: Romania, Absurdistanul Estului

3 comentarii / 14092 vizualizări / 8 mai 2021

”Dacă Franța e Absurdistanul Occidentului, atunci România e omonimul său în Est”. Concluzia aparține analistului francez Gérard Luçon, un bun cunoscător al situației din țara noastră, într-un text publicat de siteul Reseau International, intitulat, mușcător, ”Prieteni vaccinați, vă așteaptă dineul pentru proști”. În sprijinul spuselor sale, Luçon enumeră trei decizii stupide ale guvernanților de la noi, în contextul pandemiei

”Acum câteva luni, în octombrie anul trecut, am încercat să descriu strategia antipandemică a 3 țări pe care le cunosc bine: China, România și Franța. Ajunsesem la o concluzie: și anume că Franța era Absurdistanul Occidentului și România omonimul său în Est” scrie Luçon.

Între timp, China demonstrează că se descurcă foarte bine, în schimb Franța și România își continuă competiția de absurdități, cum ar fi redeschiderea teleschiurilor, a parcurilor de distracții fără atracții și poate, din iulie, accesul în mare, dar nu și pe plajă, mai scrie analistul.
Între absurditățile consemnate de Luçon se numără declarația făcută de Alexandru Rafila, fost director al campaniei de vaccinare în 2020, reprezentant al OMS în România:
„Succesul campaniei de vaccinare anti-covid va permite persoanelor cu boli cronice să se interneze din nou în spitale”.

Pe locul doi în topul prostiei se plasează dorința ministrului educației, Sorin Câmpeanu, ca studenții nevaccinați să vină la cursuri în costume izolante și ca cei vaccinați să aibă prioritate în căminele universitare.
Dar premiul cel mare revine lui Ion Caramitru, fost ministru, participant activ la puciul din 1989, care anunță că teatrul național din București se va redeschide cu un spectacol pentru vaccinați: „Dineu cu proști”.

”Mesaj subliminal, programare neuro-lingvistică, umor românesc? Nu știu”, e concluzia sarcastică a lui Gerard Luçon. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Pai nu!?

  2. Comparatia unui francez drag mie, cand ne-a invitatt: „Mai, la noi nu e mai bine decat in Romania, dar, raul e mai putin rau…si nici n-avem derbedei fara carte, care sa ne spuna zilnic cat suntem de prosti…”

  3. Vaccinatii…votarea viitoare se va baza pe voi…topoarele, coasele, blestemele vor ramane la nevaccinati…urcati trotinetistilor USRPLUS pe cai…a inceput sezonul creierelor incinse…cine are…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998