CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Timpul guvernarii liberale

7 comentarii / 3609 vizualizări / 19 decembrie 2014

Va veni, cand? Sau a si venit? Cand aleg un presedinte, oamenii isi pun speranta intr-o viata mai buna. Numai ca, viata mai buna nu le-o da doar presedintele. Ci, mai ales, guvernul. Presedintele este venit dintre liberali, iar guvernul este socialist. Iata o dihotomie! Care ar trebui rezolvata cumva. Dar cand si cum?
Multi ar vrea ca raspunsul sa fie dat chiar acum. Raspunsul practic. Nu si cel teoretic. Sa vina, asadar, la Palatul Victoria, guvernul liberal. Prin februarie-martie.
Teoretic si practic este posibil. Inca din februarie poate fi introdusa o motiune de cenzura si poate fi construita o noua majoritate, printr-un nou mecanism al aliantelor politice. Si poate fi instalat si un nou guvern. Va lucra insa pe bugetul Guvernului Ponta IV. Fatalmente. Si inca nu stim daca acest ipotetic nou guvern are vreun program. Sau daca va avea. Si cum va fi acel program? Si poate fi el realizat pe bugetul socialistilor? Pas cu pas inseamna ca, mai intai, sa existe un program destept de guvernare. Si pragmatic. Nu unul vazduhist. Asa ca liberali ar trebuie sa se puna pe treaba. Nu sa plece in concedii. Numai asa va exista un program bun de guvernare.
Sau, mai realist vorbind, Guvernul Ponta ar trebui si ar putea fi rasturnat, nu in primavera lui 2015, ci in toamna aceluiasi an. Si atunci ar putea exista atat un program de guvernare, cat si un buget liberal pentru 2016. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Ce mi-e Tuti, ce mi-e Mandi, bine pentru tara tot nu va fi, pana ce nu va disparea actuala clasa politica! Nu au mai fost peneleii cu pedeleii la guvernare? Fost! Nu se plangea Boc ca Tariceanu a lasat o gaura in buget de 4 miliarde? Se plangea! Nu a fost PNL cu PSD la guvernare? Fost! Cu ce este diferit PNL-ul lui Alinutza de PNL-ul lui Crintz? Pai diferenta consta in faptul ca acum este in curvasarie cu PDL -ul lui Blaga, deci si foamea este mai mare, ca si cea a lui SRS.

    • Manca-mi-ai bocul, bocistule, ca vad ca-ti placu piticania!

      • Sa ti-o mananci tu cu ai tai petecantropi, idiotule, daca asta ai inteles!

  2. Liberalii se imbata cu apa rece. Votul la prezidentiale a fost anti-Ponta, nu pro-PNL. Trebuie sa fi lipsit total de realism si viziune politica ca sa crezi ca moare poporul de dorul lui Orban, Tache Atanasiu, Petrache sau Rosca-Stanescu. PNL=15% (maxim).

  3. Care guvernare „”liberala””, domnule Stanescu?!Blaga, Predoiu, Falca sau madam Vass sunt liberali?Dar Misu Voicu, Hellvig, Busoi ,Petrache si Alina Gorghiu vi se par niste adepti ai lui Hayek?Sunt doar niste lingai, fara personalitate si viziune ,care s-au dat pe langa sefi si au turnat la servicii.Astia vau bagat si pe dumneavoastra la puscarie, stiti bine!

  4. Vila 2 si vila 3 la Snagov sunt vecine? Oricum sunt pe aproape ca cei doi locatari sa petreaca si sa urzeasca bine la toate cele de taina la ceas de seara(noapte). Au acelsi profil psihic de bisnitari, doar ca ala mai batran este mai coclit in rele si il va tine din scurt si initia pe frankestainul facut si sutinut de el la sefie. Or lucra si la dihotomia asta cum arata George Orwell in cel mai scurt timp.O sa ii dea niscaiva dosare,invataturi despre licurici si toate alea necesare

  5. Frankestainu Base 2 este capabil de robotizare ca este neamt, patriot minoritar, neortodox si om de stiinta fizician:ioc avocatura, istorie, stiinte sociale si vorbeste cat gandeste cum a iesit vorba.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998