CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tinutul Secuiesc – un pret prea mare pentru un presedinte prea mic

0 comentarii / 1397 vizualizări / 25 iulie 2010

Scandalul legat de Tinutul Secuiesc nu este un moft al celor care sunt sau se pretind patrioti. Ori nationalisti, in sensul european al termenului. Este o chestiune cat se poate de serioasa. S-au realizat pasii premergatori pentru un asalt final, cei care stau in spatele secuilor neasteptand altceva decat un moment prielnic pentru declansarea secesiunii. Iar momentul prielnic este cel in care statul roman este cat mai vulnerabil. Un moment care se apropie amenintator. In aceste conditii, merita analizat un posibil targ cu iz de tradare nationala, pentru care exista cateva indicii. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, da semne ca este implicat.
Pe cat de vulnerabila este pozitia Romaniei, in raport cu celelalte state ale Uniunii Europene, dar si cu spatiul extraunional, pe cat de grave sunt consecintele unei crize interne profunde economice, politice, sociale si morale, amplificate la maximum printr-o rea guvernare, pe atat de vulnerabil este si seful statului roman. In plan intern, Traian Basescu este confruntat cu o prabusire dramatica a popularitatii sale, dar si a credibilitatii PD-L si este amenintat, cat se poate de explicit cu o suspendare, care, de aceasta data, s-ar putea transforma cu usurinta in demitere. Culmea este ca atat opozitia, cat si Presedintele stau la mana UDMR. UDMR, daca ramane fidel aliantei aflate la guvernare si continua sa-l sprijine pe Traian Basescu, poate bloca orice demers vizand suspendarea. Si tot UDMR, procedand invers, ii poate semna lui Traian Basescu sentinta capitala.
Pe cat este Romania de subrezita in plan extern, prin inconsistenta guvernarii de la Bucuresti si printr-o deplorabila reprezentare a intereselor statului din partea institutiei prezidentiale, accentuate de notele proaste primite in materie de monitorizare, pe atat de vulnerabil este Traian Basescu. Un sef de stat, practic ignorat nu numai de Washington, ci si de ceilalti conducatori ai lumii occidentale. Privit cu suspiciune. In cel mai bun caz. Singurul sau punct de sprijin extern este internationala populara. Partidul Popularilor Europeni. Care este principala forta si in Parlamentul UE si in Comisia Europeana. Dar aici, PD-L, de brat cu Traian Basescu, au intrat pe usa din dos. Si cosmetizati in mare viteza. Europa are memorie si stie ca PD-L este fostul partid socialist PD, care la randul lui este fostul FSN. Deci, nici vorba de un partid de dreapta. Cu atat mai mult cu cat, la putere fiind, mareste impozitele si loveste atat in clasa de mijloc, cat si in societatile comerciale particulare, refuzand, in acelasi timp, sa privatizeze gaurile negre ale statului.
Ei bine, UDMR a fost ambasadorul lui Traian Basescu, pe langa Partidul Popular European. La schimb, voturile PD-L au asigurat victoria la nivel european a PPE. Si tot cu sprijinul PD-L a fost inscaunat, ca vicepresedinte al Parlamentului European, Laszlo Tokes. Care, anterior, tot cu sprijinul PD-L, devenise parlamentar european.
Acelasi Laszlo Tokes, care facand o paralela intre Kosovo si tara secuilor, i-a instigat pe maghiari sa iasa in strada pentru a obtine autonomia teritoriala. Acelasi Lazlo Tokes, langa care s-a aflat, sambata, ciudatul nostru Presedinte. Depinzand atat in plan intern, cat si in plan extern de UDMR, Traian Basescu devine unul dintre cei mai importanti factori de vulnerabilizare a Romaniei. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998