CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9700 RON UP | 1 USD = 4.5955 RON UP | 1 GBP = 5.8118 RON UP

Tismaneanu acuza SRI si pe Hellvig de instrumentari politice

9 comentarii / 3524 vizualizări / 21 septembrie 2019

Politologul româno-american Vladimir Tismăneanu afirmă, pe Facebook, în ziua declarării lui Traian Băsescu de către justiție ca fiind colaborator al securității, că SRI și directorul Eduard Hellvig ar fi implicați în mavere politice cu ajutorul dosarelor.

”Timeo Danaos et dona ferentes: SRI a trimis catre CNSAS noi dosare din categoria secretizata. Sper sa ma insel, dar mie-mi miroase a instrumentare politica. Si inca una rudimentara. Edi (Hellvig n.n.) e prieten apropiat cu domnu’ Rares (Bogdan n.n.). Palarie-ntr-un picior…” scrie politologul.

”Sa spun doar ca vestea privind decizia Curtii de Apel mi-a readus in memorie cazurile Andrei Marga, al seniorului patrician, membru al colegiului CNSAS Dinu Zamfirescu etc plus instrumentarea politica a cazului Mona Musca. Ar fi si vor fi multe de spus pe aceste spinoase teme. Securitatea, cu metodele sale perfide si perverse, a provocat cancerul sufletelor” mai afirmă Tismăneanu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

  1. Păi chiar așa: de ce a ieșit dosarul lui Petrov abia acum? care-i șpilu’?

    • Pt ca din cauza ca Cronos a fost ucis de fiii lui!

  2. Politologul rusevreu

  3. cine vorbeste…superturnatorul

  4. Daca Tismeneanu are dreptate, poate ies si dosarele „Intelectualilor lui Basescu”‘ turnatori, agenti, informatori, ofiteri acoperiti ? Andrei Plesu ? ( Catrinel e deja dovedita chiar de Basescu !), Gabriel Liiceanu ? ( Autorul tunatoriei celebre „Jurnalul de la Paltinis”…),Vladimir Tismaneanu ?(KGB/DIE ?), H-R Patapievici / (KGB? MI6 ? SEcu ?), Robert Turcescu ? (Colonel de carton ?), Andreea Pora ? (plutonier Militie ?), Rodica Culcer ? (DIE/SIE?) IT Morar (plutonier Doi si un sfert/GRU Marsilia ?), Mircea Mihaies(UM Soros ?) etc etc etc

  5. Au dat americanii unda verde? S-a razbunat Udrea ? Sau este o miscare a unor Servicii Secrete Europene in replica la cele americane? Intreb si eu.Nu dau cu .parul ca de circ politic nu mai scapam

  6. Imi este jena de acest tismaneanu………..cand faci astfel de afirmatii trebuie sa ia si probe nu vii asa si arunci pe taraba…….Ar fi printre ultimii oameni care sa faca astfel de afirmatii.

  7. Cine l-a abandonat deodată pe fostul preşedinte Traian Băsescu ? „Marele licurici”, ultimul său protector (au mai fost şi alţii), sau Securitatea, a doua sa mamă aproape dintotdeauna ? Să nu uităm că şi tatăl său (fost coleg de şcoală militară cu viitorii generali Victor Stănculescu şi Vasile Milea) a fost un brav stâlp al statului comunist, protector şi prieten al faimosului Ion Dincă, protector la rândul său al lui Băsescu Traian, zis Petrov. Documentele noi furnizate de CNSAS ar fi venit nu demult de la SRI. E greu de spus câtă marjă de manevră mai are azi SRI faţă de „marele licurici”, partenerul zis strategic. Pentru deciziile majore, iar hotărârea de a-l abandona pe Băsescu oprobriului public este o asemenea hotărâre, probabil că SRI este doar un executant disciplinat. Şi este puţin plauzibil ca ordinul să fi venit de la preşedintele României, Klaus Iohannis, deşi acesta trebuie să fi fost informat întocmai şi la timp. Nimeni nu ar mai trebui să fie atât de naiv încât să creadă că evenimentele la un asemenea nivel se produc în mod natural, „democratic”. CITAT INPOLITICS

  8. Americanii nostri colonialisti sunt de acord sa furi dar nu de la Ei! Aici cred eu ca a gresit Petrov. De ce oare numele asta rusesc s-a alipit unui tradator?.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998