CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tismaneanu, despre turistul Iohannis

3 comentarii / 2251 vizualizări / 8 septembrie 2021

”Omagiu național pentru Belmondo în prezența președintelui Franței la Invalizi, doliu național pentru Mikis Theodorakis în Grecia.
Dragul nostru președinte pleacă în Elveția pentru a celebra 110 ani de relații diplomatice. Apoi în Danemarca – de ce nu? – pentru a sărbători 104 ani de relații diplomatice. Și în Suedia – 105 ani de relații diplomatice. Și în Finlanda – 101 ani etc.
Urmează Asia și America latină.
Multumesc, Mihai Mangiulea, ai perfectă dreptate! Imi amintesc că in aprilie 1968, când izbucnise revolta studentilor la Paris, generalul de Gaulle făcea bains de foule in România lui Ceausescu. Cred că „Le monde” a tradus atunci in franceza proverbul românesc cu baba: „Le pays brûle et la baba se peigne”…
Baba: Vieille femme en roumain” scrie, pe Facebook, politologul Vladimir Tismăneanu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Volodea, boracul decalotat al bolsevicului perciunat Leon(te) mimeaza critica la ghiolbanisul tradator si hedonist, nu pentru ca l-ar dispretui asa cum merita, ci pentru ca l-a suparat pe senseiul sau, gaozarul imputit, Petrov.
    Comparatia cu De Gaule este dovada. Sasalaul imputit (de lene si narcisism) nu merita nici macar sa-i miroase basinile ultimului mare Conducator al francezilor.

  2. Distanta dintre Iohannis și de Gaulle e echivalenta cu distanta dintre Volodea si Raymond Aron sau Pierre Manent. Cel putin 100 de ani lumina în favoarea francezilor.

  3. Daca si puilor de securisti li s-a urat cu klaun, e clar. dar are dreptate.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998