CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Tismăneanu: ”Meleșcanu a fost colonel de Securitate”

35 comentarii / 5014 vizualizări / 20 august 2022

”Îl cunosc pe Virgil Măgureanu din 1973, ținea seminarul cursului de doctrine politice predat de profesorul Ovidiu Trasnea. L-am cunoscut pe Gheorghe Timofte. Eduard Hellvig mi-a fost student in anii 90 la o școală internațională de vara organizată la Timișoara. Problema nu tine doar de șefii SRI ci de șefii șefilor.
La fel si cu SIE. Ce-a cautat colonelul securist Melescanu in fruntea acestei instituții? Totul se invarteste in jurul aceluiași punct nevralgic: Refuzul elitelor de a rupe definitiv, deschis si categoric cu trecutul. Cosmetizarea acestui trecut traumatic, “normalizarea” este nociva deopotriva pentru “normalizatori” si “normalizati”. Aici vad diferenta esentiala între calea lui Havel si Dubcek si cea a lui Iliescu, Roman si Magureanu” scrie Vladimir Tismăneanu într-un material pe contributors.ro. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

35 Comentarii

 1. „Eduard Hellvig mi-a fost student in anii 90 la o școală internațională de vara organizată la Timișoara”.
  George Soros a vrut sa-si faca initial Universitatea la Timisoara, nu la Budapesta. La Timisoara a continuat sa faca „scoli de vara”.
  In 1995, la doar 21 de ani, fiind student la Cluj, Eduard Hellvig primeşte o bursă de la Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă, ca sa faca cercetarea «Cine guvernează sau cine deține puterea în România?», iar peste un an, in 1996, este numit director de programe al Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă – filiala Cluj, iar in 1999 a participat la „Şcoala de Vară” organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste, Universitatea Maryland College Park şi Centrul de Studii Post-Comuniste şi Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă. De la Universitatea Maryland venind profesor evreul Vladimir Tismăneanu.
  Numai bun sa conduca SRI-ul si sa spijine din umbra miscarile „rezist”.

 2. Melescanu impreuna cu tovarasul Dan Voiculescu l-au „rezolvat” la Viena pe Marin Ceausescu in 1989? Circula informatia.

 3. Pe Tismaneanu nu l-a „normalizat” cumva Virgil Magureanu pentru sovietici ?

 4. si noi stim dosaru lui Tismanetzky,
  a lu Tisminetzichi……

 5. ce mizerie si Mele asta ! Citi or mai fi ca el ? Ce mlastina scirboasa !

  • ?????????
   Ia zi!
   ?????????
   „Ce mlastina scirboasa!”, zici.
   Ai numai scârbă în tine, din natura ta, şi vrei întruna să o reverşi pe alţii.

   • Ba, tu esti chiar scirba de Melescanu!,,,

    • Ia-o la două mâini şi pune şi botu la treabă!

 6. Tulai Doamne, INCA ii sta in ficat lui Vova Tisminețki de Melescanu. E o dovada clara ca Melescanu este un om de o mare valoare.

 7. Unii evrei (dealtfel cu originea etnică incertă) se dau, în anumite momente istorice, mai evrei decât ceilalți evrei. Cam la fel se întâmplă și cu unii români cu originea etnică incertă. Ăsta este un soi de elitism de tip rasist dar fără fundament etnic. Iar domnul Volodimir miroase de la o poștă a rasist. Putem proba într-o instanță afirmațiile.

  • Originea ta „etnica” personală chiar o fi incertă, pentru că e clar că nu cunoşti ce este aceea o etnie, deşi puteai învăţa ceva ceva macar din ce s-a arătat pe aici, la articolul despre cercetările genetice pe care le fac ungurii asupra foştilor lor conducători.
   Probeaz-o pe mă-ta în instanţă, dacă poţi, şi află-ţi astfel „etnia“.
   Ozzy ţi-a zis în 11 august:„ Ba @vasalie militar, neam de neam dastept, analiza genetica niciodata nu-ti va dezvalui identitatea etnica, bre. Identitatea etnica e un produs cultural, nu genetic, nu v-au invatat la sedintele de cuib?“
   Și identitatea etnică şi conștiinţa etnică se constituie ca rezultat al identificării largi, care include în sine atât identitatea etnică, cât şi alte forme de identitate (teritorială, culturală, de limbă, religioasă, de ritual, de rasă uneori, antropologică, psihologică ş.a.), care corespund mediului sociocultural polimorf existent şi care întruchipează în sine semnificaţii etnice proprii.
   Etnia omului este aceea de care se ştie (se simte) el ataşat, fie că are şi gene slave sau orientale.
   Tu eşti rasist fraier Vasilică, că o ţii langa cu originea sau puritatea originii etnice, deşi nu există aşa ceva.

   • Ce postare de un neo-marxism si grobianism vomitiv. Talmes balmes. N-ai proprietatea termenilor, ai insirat un delir semantic adica relativist.
    Macar daca il citeai pe Marx si erai un marxist fundamentat.

    • Eşti plin de vooorbe goooale, sforăitoare, ca să faci pe deşteptul, ceea ce nu eşti, căci iată adevărul:
     – „Rasa“ sau gena sunt nedefinitorii etnicităţii, căci, de exemplu, „Evreii din SUA alcătuiesc un astfel de grup etnic tipic, deoarece el cuprinde indivizi cu origini rasiale diferite, clase sociale, limbi materne, convingeri politice și angajări religioase diferite (de la ortodoxie la ateism), totuși considerându-se ei înșiși ca împărtășind o identitate evreiască comună, care îi distinge de restul societății americane…“ (Wikipedia definind „grup etnic“);
     „Grup etnic = parte a populației dintr-o societate vorbind aceeași limbă, împărtășind aceleași atitudini, comportamente, trăsături mentale etc. ca produs al originii și tradiției culturale comune“ (Dexonline defind „etnic“). Etnia e deci în mintea omului, nu în gena lui, părinţele Militaru, pretins far al „neamului romanesc”..

     • Ai dat cel mai prost exemplu privind o grupare etnică elitistă. Grupul etnic al evreilor din SUA se consideră deja o grupare de „aleși” care-i desconsideră pe ceilalți evrei, inclusiv pe cei din Israel. Evreii hasidici din SUA tocmai au descins în România și au participat șa inaugurarea unei sinagogi în care nu i-au invitat pe evreii din România. Nu cumva pentru că-i consideră inferiori și nedemni de ramura hasidică? https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sute-de-evrei-hasidici-au-venit-in-romania-pentru-a-inagura-la-sighetul-marmatiei-una-dintre-cele-mai-mari-sinagogi-din-europa-de-est-1724989

     • Tu, cu smecla aia de rusnac sau de mujic blondâu spălăcit şi cu nasul ăla ascuţit şi ridicol de lung şi curbat în sus, nu eşti genă de pe aici, de origine, dar te pretinzi mai român decât alţi „etnici“ şi te vrei şi te crezi şi reprezentantul „neamului românesc“. Asta e cu etnia: până şi tu, sloboz scoborât evident dintr-o genă de venetici, te consideri un etnic român, şi chiar mai român decât alţi români.

     • El, Vasalie se laudă cu asta, cu gena de Vaslui, şi, oricum, se şi vede că se trage din polul violurilor incestuoase şi al criminalilor datului la cap la alţii. Pune-i psihopupului o armă-n mână şi atunci să vezi ce curăţenie „etnică“ face el, niam dă niam dă băiet daştept. Mai întâi curăţă AUR-ul şi apăi şi păilalţii.
      Cum le şi transmitea el, ca un jihadist descreierat, călugărilor de la mânăstirea Petru Vodă, pe care i-ar curăţa deopotrivă de pe faţa pământului: „Transmit tuturor creștinilor ortodocși un călduros: ALLAHU AKBAR. Călugării din Petru Vodă îl vor afla pe adevăratul Dumnezeu: ALLAH slăvitul“ (articolul „MILITARU VASILE a trecut la ISLAM?“ din 10 ianuarie 2018, de pe ortodoxinfo.ro, cu comment: „Nu e exclus ca, fiind o fire exaltată şi conflictuală, respins în mod repetat din cauza comportamentului, să fi eşuat într-o zona periculoasă, a islamului radical“).

     • Băi oltean rasist și xenofob. Ce știi tu despre vasluieni, chiloțar jegos și nespălat? Îți fut mama, nevasta și sora dobitocule! Ardelenii și oltenii tăi jedoși au condus Românica mai bine de 10 ani. Ați adus haos și sărăcie nespălaților. Futu-vă muma-n cur.

     • Vrea să fută-n cur, ca la el acasă, şi să dea şi în cap, ca neam de neamul lui.
      Cică de unde-i e neamul, de la Vaslui, au găsit bogăţia şi prosperă şi vor s-o dea şi restului neamului românesc. Are şi asociaţie şi biserică personală pentru asta. Păzea că vine părinţelul Vasilică să ne mântuie.
      Boule, n-ai coaie!

     • Vasilică Militaru a demascat public criminalitatea de tip religios și rasist promovată prin textele biblice ale Vechiului Testament. Cei care acreditează acest tip de criminalitate ca fiind de origine divină, sunt niște șarlatani notorii.

     • Ceea ce pretinde Vasilică că a „demascat“ el personal, este de fapt ceea ce spune un curent religios şi de idei vechi de aproape 2000 de ani, iniţiat de negustorul armator roman Marcion (100-160 după Hristos), din Sinope (azi în Yurcia) influenţat de gnosticism, cu mare răspândire în secolul al II-lea.
      Eretic, Marcion a fost primul „teolog“ care a promovat diferența dintre un Dumnezeu al dragostei, așa cum a fost el promovat de Isus ca Tatăl, pe de o parte, și Dumnezeul „rău și crud“ din Vechiul Testament, unul care este răspunzător pentru Creație, Lege și Judecată, pe de altă parte.
      Marcion şi urmaşii lui resping întregul Vechi Testament (ceea ce nu au făcut Iisus Hristos, apostolii şi nu fac creştinii), susţinând că Demiurgul prezentat în el nu are nimic în comun cu „Dumnezeul dragostei“ din Noul Testament. Ca să îşi susţină teoria (care în esenţă vrea să îl priveze pe Dumnezeu de dreptul de „răzbunare“ divină, justiţiară, a celor slabi sau a celor credincioşi), Marcion şi-a permis să cenzureze Evangheliile şi să le modifice, realizând o „Evanghelia Marcionistă”, un fals creştinism, căci Noul Testament nu se opune celui Vechi, ci arată doar că evreii, în frunte cu fariseii, s-au rătăcit de la dreapta credinţă, schimbând sau alterând mesajele divine.
      Aceste idei, ale opoziţiei dintre divinitatea Vechiului şi Noului Testament, sunt larg prezentate în foarte multe cărţi, inclusiv în cartea britanicului Douglas Reed „Controversa Sionului“, accesibilă la liber şi pe Internet (ca şi alte cărţi ce prezintă idei marcioniste) de mulţi ani atunci când Vasilică Militaru a făcut în 15 septembrie 2018 larg mediatizata lui plângere penală împotriva Bisericii şi a patriarhului Daniel pe care i-a acuzat că ar promova crimele şi criminalitatea din Vechiul Testament.
      De fapt, Vasilică Militaru a sabotat astfel referendumul pentru Familia normală şi tradiţională din 6-7 octombrie 2018, cu plângerea lui penală împotriva Bisericii Ortodoxe Române, care susţinea referendumul.
      Motivele sale de ură şi de atacuri repetate, neîncetate, împotriva Bisericii sunt însă personale, pentru că aceasta nu l-a găsit potrivit pentru a-l face preot, cum a aplicat cu mare insistenţă. Dar chiar prin comportamentul lui, Vasilică demonstrează că Biserica nu a greşit respingându-i candidatura, căci credincioşii creştini din parohia lui ar fi fost practic nişte oameni terorizaţi de el.

   • Si de la asta i se trage. Si vrea sa fie mai etnic decat etnicii ailalti. Te pui la mintea gainii!?

   • Voi ăștia din Alianța AUR vă credeți șmecheri. După ce-ați câștigat cu un electorat bezmeticit de frici inventate de voi, acum ați vrea să scăpați de eticheta de „naționaliști extremiști”. V-ați gândit voi, eminențele cenușii ale AUR, să inventați alți extremiști ca să păreți voi imaculații și salvatorii Neamului. „Păstrarea Centrului Imaculat” și „Aruncarea Păcatelor pe Țapul Ispășitor” au fost folosite de niște rabini în textele scrise de ei și atribuite unei divinități denumită „Dumnezeul lui Israel” căreia i se închină de-al de voi. Textul este recunoscut de neofiți ca voi drept „Sfânta Scriptură” sau „Vechiul Testament”. Din păcate pentru voi, nu puteți maimuțări la infinit singura mișcare națională de trezire a românilor. Românii nu sunt proștii voștri. Și asta o veți afla mai curând decât vă așteptați.

    • Ai obsesii şi poluţii spontane la cap legate de Vechiul Testament şi vrei să le proiectezi asupra altora. Psihopatii multiple asociate.

     • Faceți mișto băieți, că vă vine rândul. Cine râde la urmă, râde mai bine!

     • Eşti razna, dementule, şi vorbeşti în dodii, cu închipuirile tale.
      Și nu e nimic de râs. Eşti de plâns, boală. Ție ţi-a venit de mult timpul, dar degeaba. Trebuia să te tratezi la vreme, când ţi-a venit boala pe tine.
      De acum ce o să te faci? O să-ţi bubuie capul de la atâta prostie şi demenţă netratate.

 8. PORCII INTRE EI…BOSOROGUL DE MELE …PLEACA DIN LUME NELASAND URMASI…ADICA I SE STINGE NEAMUL..GINERELE I-A MURIT CA UN PAPAGAL INTEPAT…CAT DESPRE HELLVIG…NUMELE LUI ARATA CALEA ACESTUIA…CATRE HELL! ARE DUMNEZEU MASURA PENTRU TOATE …AU MANCAT, AU BAUT SI S-AU KKAT..SI ASA LE-A TRECUT VIATA DE PLEVUSCA SI COROPISNITE…NIMENI NU ISI VA AMINTI DE ACESTE BORCANE GOALE PESTE PUTIN TIMP….DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL, DACA DUMNEZEU TI-A STINS NEAMUL….NU ERAI BUN DE NIMIC..SOI RAU SI VITA USCATA. .CA SI DULAPUL CU MOCAITA LUI…NIMIC INAINTE, NIMIC IN VIATA, NIMIC DUPA MOARTEA…PLEAVA PAMANTULUI!

 9. Vladimir Tismaneanu e doar un excroc. Tismaneanu a condamnat comunismul doar dupa ce a furat toata arhiva stransa de tatal meu in anii 50 .
  In anii 50 tatal meu a fost cel mai important sef di Securitate ca sef al Directiei de Graniceri si a facut parte din o retea de ofiteri care se ocupa cu arhivari de dosare in secret fata de sovietici . Toata aceasta arhiva a fost furata de Tismaneanu si era alcatuita din sute daca nu din miii de dosare pe cele mai sensibile subiecte: dosare legionari parasutati, dosare tezaur Tismana furat de armata sovietica – 200 de tone de aur, dosare executii romani in Timoc, dosare pe horthysti care au omorat romani care erau trecuti in PCR sau fugiti din tara etc

  • Si stii cumva cui a predat aceasta arhiva ?

 10. Daca regimul de putere s-ar fi rupt de vechea securitate si de naravul acesteia, indivizi ca Tismaneanu ar fi disparut din spatiul public si probabil ar fi infundat puscaria impreuna cu clientela actualului regim. Sa fim expliciti: regimul se bazeaza pe cadrele cu trese si grade, instrumente ale fostei Securitati, dar si de aplaudaci si corupti ca Tismaneanu pentru propaganda. Daca ar fi fost un regim care sa actioneze onest in spiritul bunastarii natiunii, tara ar fi urmat o politica de tip Ungaria, nu ar fi fost sluga NATO si a Americii.

 11. Cine or fi fost si ce or fi fost Melescanu si Tismaneanu, nimeni nu se mai uita in gura lor. Intrebati generatiile de sub 50 de ani daca stiu cine este Tismaneanu.Intrebati daca stie cineva cine este Alina Mungiu Pippidi. Corporatistii, ” bancherii”, oamenii din administratie sunt de o incultura crasa, ei nu citesc nici macar presa online la zi, dara-mi-te declaratiile unor dinozauri legate de fosta Securitate. Spalatul pe creier merge in toate sensurile…

  • Din pacate. Caci fara sa cunosti istoria, nu intelegi ce ti se intampla.

 12. Sharlica ai ajuns si aici ? Oy vey ,”rasatule” ! Da cum aici ai alt discurs ? Nu mai zici nimic de „bolsevicocomunistoizisecuristoizi-humoroizi ” . Ai grija ca s-ar putea sa dai peste unii ce dau bobirnace ca lumea pe acest forum. Nu-s ingaduitori ca aia de la „g4media „sau „Cotidianul ” . Asa ca te sfatuiesc sa-ti cauti alte „elite „sa le impui capul .

  • A mai fost un specimen cam idiot si redus mintal care nega realitatea medicala a lipsei sigurantei vaccinurilor anti-covid. Era un vaccinist convins. Si l-am dovedit cu stiinta de partea mea. Bine ai venit.

 13. Uau ,a descoperit Tismaneanu apa calda.Altfel spus ciobul arata cu degetul sticla sparta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998