CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Tismăneanu, ”răpus” de ciorile de la Țăndărei

4 comentarii / 2257 vizualizări / 9 martie 2023

Politologul Vladimir Tismăneanu a pierdut definitiv la ÎCCJ procesul cu CNCD intentat în urma celebrului scandal al ciorilor de pe aeroportul Țăndărei, de acum trei ani.

În urmă cu 3 ani, prin Hotărârea nr. 394/06.05.2020, politologul Vladimir Tismăneanu a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru postarea publicată pe Facebook cu „ciorile din Țăndărei”, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi, scrie siteul Justnews.ro.
Vladimir Tismăneanu publicase pe Facebook o imagine cu tentă rasistă, în care apăreau niște ciori cu mesajul: „Aeroportul Țăndărei, toate zborurile au fost anulate”. Ulterior, Tismăneanu a șters postarea și s-a scuzat că a primit pe messenger poza, care „se voia haioasă”. „Nu-i deșlusisem implicațiile rasiste. Nu trăiesc în Romania, nu cunosc o mulțime de detalii”, a spus politologul, potrivit Hotnews.
Gestul acestuia a fost însă criticat dur de activiștii pentru drepturile omului. Vladimir Tismăneanu a contestat în instanță amenda primită din partea CNCD și a câștigat procesul derulat în primă instanță la Curtea de Apel București, astfel că Hotărârea nr. 394/06.05.2020 a CNCD a fost anulată.
Însă marți, 7 martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a întors soluția instanței de fond și a dat dreptate definitiv Consiliului anti-discriminare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Da, bine că le-ați acordat legitimitate.
    Oare cât va mai dura până când acest CNCD, despre care știm că a fost creat pentru a închide gura celor ce consideră homosexualitatea ca păcat, să înceapă să târască oamenii prin tribunale pentru că spun public ce scrie în biblie și deci „îi discriminează” pe gay?

  2. Nu va bucurati,dobitocii dreacului,acu 20 de ani ca ati intrat in UE si NATO?Acum vi se da multa m-UE.Avem ce meritam,cretinilor,nu va mai vaicariti.Capul sus si curul jos,fatalailor.

    • Invers: capu’ jos si curu’ sus! ;)))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998