CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tismaneanu returneaza un premiu. Urmeaza si mobila confiscata de la evrei?

0 comentarii / 1719 vizualizări / 9 ianuarie 2011

Politologul Vladimir Tismăneanu a anunțat, azi, că a decis să returneze premiul ”Ion I.C.Brătianu”, primit în 2001 de la conducerea PNL, el declarînd că ”formarea iminenta a unei “Aliante de Stanga-Dreapta” care sa includa si PSD-ul condus de Victor Ponta, anuleaza, din punctul meu de vedere, credibilitatea actualei conduceri PNL din perspectiva autenticelor valori liberale”.

După acest gest, lui Tismăneanu nu îi mai rămîn multe lucruri de returnat, dar între cele cîte sunt, totuși, se numără o serie de opere de artă și piese de mobilier de mare valoare, care ar trebui să se întoarcă la adevărații proprietari.
Nu o spunem noi, ci o spune fostul secretar general al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, dar și cercetător la CNSAS, Lucia Hossu Longin. Acesta a făcut o dezvăluire șocantă, în februarie anul trecut, într-o scrisoare deschisă adresată Parlamentului:
“De curând, am descoperit într-un dosar al CNSAS cu titlul „Patrimoniu” (pe care îl voi publica), cum familia Tismăneanu şi-a mobilat casa cu mobilier şi valori de artă confiscate de la foştii deţinuţi politici, de la evreii şi germanii vânduţi de regimul comunist. Cu averea lor furată au fost pricopsiţi securiştii, demnitarii comunişti şi uneltele lor. Este ceva dureros, inacceptabil, în lista celor „împroprietăriţi”, care apar în documentul „Patrimoniu”, şi în odraslele lor care azi condamnă comunismul. Este o situaţie care duce la incompatibilitate morală, chiar dacă se spune că fiii nu trebuie să fie responsabili pentru faptele părinţilor lor” mai scria cunoscuta realizatoare TV și cercetătoare.

Acum, dacă Tismăneanu tot a decis să returneze premiul amintit, poate nu ar strica să se dea publicității, în fine, și lista celorlalte bunuri pe care le-ar mai avea de returnat, pentru a-l ajuta să elimine orice suspiciuni care ar putea plana, în viitor, asupra persoanei sale. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998