CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Toamna politica debuteaza in forta: Oprescu, invitat de Crin in PNL

0 comentarii / 1606 vizualizări / 30 august 2010

O ieșire spectaculoasă la rampă a lui Crin Antonesc, astăzi, pare să mascheze o invitație făcută primarului general de a se alătura PNL, în condițiile în care liberalii nu au o situație clară a viitorului candidat la primăria generală, iar Oprescu știe, la rîndul său, că o a doua candidatură independentă nu ar mai avea prea multe șanse.

Crin Antonescu, a lansat azi un apel public către „gruparea Băsescu – Udrea – Boc” să nu încerce desfiinţarea sectoarelor Capitalei, despre care susține că se pregătește intens, printr-un proiect de lege, ceea ar avea drept consecință aducerea deciziei privind banii administrației în mîinile Consiliului General, dominat de PDL, și ai Elenei Udrea. „Lansăm un apel public către gruparea Băsescu – Udrea – Boc: Jos mâinile de pe Bucureşti” a spus Antonescu, el adăugînd că există informații, totodată, că se pregătește o campanie murdară în media împotriva primarilor de sector care nu aparțin actualei puteri. Liberalul a mai anunțat că partidul său își rezervă dreptul de a convoca un referendum local, în capitală, pentru ca cetățenii înșiși să decidă ce soarta va avea orașul lor.

Pe de altă parte, Antonescu a făcut un apel către Sorin Oprescu să se alăture liberalilor, în demersurile lor: ”Îi cer primarului general Sorin Oprescu să abandoneze politica struţului în acest domeniu şi să vină alături de noi în acest demers”. El nu a ezitat să amintească și faptul că Oprescu a ajuns primar general și cu voturile liberalilor. Declarațiile lui Antonescu ar putea reprezenta un mesaj public pentru Oprescu să se înscrie în PNL, care l-ar putea susține pentru un nou mandat. Dacă primarul acceptă, PNL ar rezolva problema candidatului pentru 2012, atît timp cît voci din partid susțin că cel care ar trebui să își asume răspunderea candidaturii ar trebui să fie însuși Antonescu, lucru care nu prea convine, însă, liderului liberal. Pe de altă parte, surse apropiate primarului general afirmă că acesta e conștient că o nouă candidatură independentă nu ar mai ”prinde” la electoratul bucureștean, astfel că edilul încearcă de zor să găsească o formațiune care să îi asigure susținerea în 2012. În condițiile în care PSD spune pas, avînd propriul candidat în persoana lui Marian Vanghelie, lui Oprescu îi mai rămîn variantele PNL și PDL, două formațiuni relativ descoperite la capitolul primărie generală. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998