CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tokes: ”Strategia Romaniei: distrugerea si alungarea comunitatii maghiare”

2 comentarii / 2468 vizualizări / 27 mai 2020

În cei o sută de ani care au trecut de la Tratatul de la Trianon, maghiarii au fost nevoiţi să înveţe dansul cu picioarele legate, a declarat László Tőkés, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), la o conferinţă de presă organizată ieri, la Cluj-Napoca.

Politicianul a reacţionat cu această afirmaţie la întrebarea dacă consiliile locale cu majoritate maghiară din Transilvania pot folosi aniversarea Tratatului de la Trianon – care a fost declarată anul acesta zi de sărbătoare în România – pentru a sărbători într-un cadru legal şi cu demnitate Ziua solidarităţii naţionale.

László Tőkés a numit, conform agenției Hirado.hu, o manifestare silită a “dansului cu picioarele legate” şi faptul că Parlamentul Ungariei a încercat să înzestreze aniversarea Trianonului cu o conotaţie pozitivă, declarând o zi de doliu Ziua solidarităţii naţionale.

El a declarat: legea românească privind Trianonul arată că strategia naţională a României nu s-a schimbat deloc în cei treizeci de ani care au trecut de la Revoluţie. Scopul rămâne în continuare omogenizarea ţării, distrugerea şi alungarea comunităţii maghiare, a spus Tőkés.

“În această privinţă nu putem fi decât radicali. Trebuie să obţinem ca schimbarea sistemului în România să aibă loc şi în politica faţă de minorităţi, în niciun caz nu trebuie să acceptăm fuzionarea universităţii maghiare sau alte legi prohibitive, ci trebuie să câştigăm libertatea naţională deplină”, a afirmat preşedintele CNMT.

Krisztina Sándor, preşedintele executiv al CNMT, a reamintit şi faptul că politicienii CNMT şi ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) se pregătesc pentru a aşeza coroane în peste 100 de locuri simbolice în data de 4 iunie, la ora 14:30. Ei se vor deplasa în grupuri de trei persoane în locurile comemorative în care se găsesc simboluri ale statalităţii ungare sau referitoare la Primul Război Mondial. “Ziua înseamnă pentru noi o comemorare, nu o sărbătoare”, a declarat preşedintele executiv al CNMT.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. argumentatia pastorului L.T. este absolut futila, in contextul in care se bazeaza pe presupunerea ca Romania ar fi avut in ultimii 30 de ani „o strategie” si, mai ales, ar fi dovedit Romania si o consecventa in mentinerea acesteia neschimbata…

    pentru cei ce judeca cu mintea lor proprie este evidenta incercarea (stangace si nereusita) a pastorului in a camufla adevarata strategie care, in acest caz, nu este a Romaniei ci este a Ungariei, si care nu s-a schimbat ci s-a mentinut permanent aceeasi, recte „enclavizarea cu orice pret a Romaniei”!

    cam ca la Radio Erevan: … nu era autorism Volga, ci era bicicleta Ucraina si nu i s-a dat, ci i s-a luat…

  2. Esti cretin ,Tokes!De aia nu poti face tu ce vrei ,ca n-ai drepturi????Mizerabil!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998