CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Top secret: cum se numește procurorul șef european?

6 comentarii / 4377 vizualizări / 20 octombrie 2022

Cu vreo trei luni în urmă am aflat din presa externă și internă că Putin are o amantă pe nume Alina Maratovna Kabaieva, care a rămas însărcinată cu el, deși liderul de la Kremlin nu a dorit copilul și i-a cerut, nervos, să facă un avort. Sunt încîntat că știu grație confraților de breaslă atîtea despre viața amoroasă a lui Putin, dar rușinat că nu știu mai nimic despre viața liderei de la EPPO, româncă de-a noastră. Spre exemplu, habar n-am cum o cheamă.

Laura Kovesi ne-a vizitat în aceste zile și ne-a informat cu întîrziere de vreo 3 ani că s-a căsătorit cu un bărbat alături de care e de cîțiva ani buni.
Nu ne-a spus numele lui ori ce învîrte, că așa e în democrație, transparența e numai cînd sunt implicate amantele unor președinți.

De aici, o mică nedumerire: cum o cheamă, oficial, pe șefa Parchetului European?

Să presupunem că actualul soț al zeiței justiției e Florin Nemeș(foto), vehiculat neoficial acum cîțiva ani drept iubitul doamnei. Doar să presupunem.

În acest caz, avem trei variante la dispoziție.

1) Șefa EPPO (fostă Lascu, fostă Kovesi) se numește acum Laura Codruța Nemeș, luînd, firesc, numele soțului.
2) Șefa EPPO se numește acum Laura Codruța Kovesi-Nemeș, legislația permițînd combinarea celor două nume de familie.
3) Laura Codruța Kovesi a ales să nu ia numele soțului, rămînînd ca mai înainte. Posibil legal. Doar că trebuie să fie tare trist pentru bietul om să vadă că iubita lui soție îl obligă să ”coabiteze” cu numele fostului ei soț, de care n-a divorțat prea amiabil, conform zvonurilor din media.

Ne-ar putea lămuri declarația de avere a șefei EPPO, unde numele ei și al soțului ar trebui să apară.
Doar că, ce să vezi, oficialii europeni au lăsat procedura declarației de avere doar pe seama fraierilor din Est, ei depunînd doar declarații de interese, în care Kovesi și-a trecut strict activitățile profesionale de dinaintea numirii în funcție, în 2019.

Dacă e să candideze în 2024, ce nume își va trece zeița pe buletinul de vot?

Pînă ne lămurim exact cum stau lucrurile, voi considera, deci, că nu am habar care e numele real al procurorului șef european. Rămîn, deocamdată, cu datele certe doar despre iubita lui Putin. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25856384-parlamentul-olandez-adoptat-rezolutie-potrivit-careia-olanda-nu-trebui-voteze-pentru-aderarea-romaniei-bulgarieila-schengen.htm/amp
  … restul e caterinca!

  Doamne… ce ma bucur ca olandezii nu s-au dezis!
  Tufura-m o TARA, dand-o pe mana “mesterilor ardeleni”, pe nimic si pentru nimeni!
  Long live the Queen… oops, hai ca a murit
  PS: abia o astept de “duamna” – ca, deh, acum femeie maritata fiind a devenit si onorabila – sa le rupa fâsul lu’ alde Sibianul, aluia de pe la Zalau si altii ca ei!

 2. 7 apr. 2022 · Procuror: Ce relație era între Sorin Blejnar, Radu Nemeș și Codruț Marta? Martor: Nu cunosc aceste aspecte.

 3. NÉMEȘ, -Ă, nemeși, -e, s.m. și f. (Adesea adjectival) 1. Denumire dată în Moldova, în evul mediu, stăpânilor de pământ fără titluri nobiliare. 2. Denumire dată în Transilvania, în evul mediu, nobililor mici și mijlocii; p. ext. denumire dată membrilor clasei stăpânitoare. – Din magh. nemes.
  Sursa : DEX ’98

 4. Pentru romani pe plavanca retarda, analfabeta, mincinoasa si tradatoare o va chema mereu Laura Curuda Alupegus.

 5. Luluta,ceva probleme la Cupola,bre?

 6. Gaura Kurvuta Kobeshita

  e numele ei real

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998