CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Top-soc: Basescu asteapta oferte de premieri. Boc, salvat de criza de specialisti?

0 comentarii / 1253 vizualizări / 26 mai 2011

Președintele Traian Băsescu a lansat azi, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități, un neașteptat apel ”de piață” pentru postul de prim-ministru al guvernului, declarînd, în context, că există mulți lideri de valoare care ar putea ocupa acest post, dar care nu par interesați. El nu a ezitat să trimită, în acest sens, o săgeată otrăvită în direcția Băncii Naționale.

”Sunt foarte mulţi care dau lecţii, iar BNR este un continuu profesor. Una este să dai din gură şi alta este să ai pe spate responsabilitatea pentru o ţară. Sunt foarte mulţi care preferă să dea lecţii decât să vină să mişte lucrurile. Pot enumera vreo zece oameni foarte deştepti, foarte apreciaţi, care dau înapoi dacă ar fi vorba să fie ministru de Finanţe sau prim ministru. Dau un semnal acelor domni care dau lecţii toată ziua. Vreau să văd unul la televizor să anunţe că ar vrea să fie prim-ministru” a spus Traian Băsescu, în direct la radio. O afirmație care ar putea confirma zvonurile din ultima perioadă potrivit cărora președintele ar fi fost refuzat, pe rînd, de mai mulți specialiști de marcă, în special de la BNR, pentru preluarea șefiei guvernului.

Pe de altă parte, Băsescu a mai spus că ”cel care decide o remaniere este primul-ministru” și că ”este o modă să îl desconsideri pe un ministru care nu vine toată ziua la televizor sau nu face conferinţe de presă suficient de dese sau nu e în atenţia continuă a publicului. Eu apreciez miniştrii după altceva”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998