CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Totul despre mazilirea lui Vanghelie

0 comentarii / 1516 vizualizări / 28 iunie 2011

”Nu vreau să plec în vacanță fără să rezolv o problemă importantă!”. Așa a sunat anunțul lui Victor Ponta, în ședința Comitetului Executiv, spre orele tîrzii ale după-amiezii, care a prefigurat căderea titanului de la București, Marian Vanghelie, de la înălțimea funcției sale. Și a rezolvat-o, mai sec și rapid decît și-ar fi imaginat mulți.

Debarcarea lui Vanghelie de la șefia PSD București a fost prefațată de două discuți tete-a-tete cu Victor Ponta, una înainte de Comitexul Executiv al formațiunii și una în timpul acesteia. A doua a avut loc, potrivit informațiilor noastre, în WC-ul sediului (vezi și aici), acolo unde un membru al comitetului a vrut să dea o fuguță omenească, dar a fost oprit în ultima clipă de colegii mai bine informați, care i-au șoptit ”stai aici, mai rabdă nițel, că nu se poate acolo!”.
Victor Ponta a revenit în sală, alături de Vanghelie, și a făcut anunțul de mai sus, după care a explicat, în puține cuvinte, că vrea înlocuirea acestuia în baza noului statut, care permite acest lucru, și pentru a impulsiona activitatea organizației. ”Nu vreau să fiu acuzat, la anul, că alegerile din București s-au pierdut sub conducerea mea, și, ținînd cont că, din păcate, acolo cam e stat în stat în ultima perioadă, am decis să mă implic personal în conducerea organizației, alături de un comitet format din mai mulți lideri” a spus Ponta. El a mai explicat că nu dorește excluderea lui Vanghelie din partid, ba chiar vrea ca acesta să rămînă în conducerea organizației, dar pe o altă poziție.
Vanghelie a dat dovadă de multă stăpînire de sine, înțelegînd, probabil, că partida era, oricum, pierdută și și-a manifestat disponibilitatea de a da curs solicitării lui Ponta. A urmat cuvîntările lui Adrian Năstase și Ion Iliescu, primul elogiind personalitatea lui Vanghelie, dar arătînd că e nevoie, totuși, de un suflu nou. Al doilea, de asemenea fără a-l critica tăios pe liderul bucureștean, ba chiar lăudîndu-l pentru calmul manifestat, a arătat că Bucureștiul a stat prea mult timp în mîinile dreptei și trebuie recuperat. Dar, a explicat Iliescu, acest lucru e dificil în condițiile în care Bucureștiul are cel mai mare procent de intelectuali, iar aceștia au rețineri în a se apropia de partid din cauza lui Vanghelie și a anumitor lacune ale sale. Ponta a cerut votul Comitetului Executiv pentru demiterea lui Vanghelie, moment în care acesta s-a ridicat și a anunțat că nu e nevoie de așa ceva și că e dispus să plece singur, numai că liderul PSD s-a încăpțînat să aibă acoperire deplină, astfel că s-a pus la vot. Au existat șase abțineri, ale tuturor șefilor organizațiilor de sector, restul membrilor votînd conform dorinței liderului de partid.
Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă pînă la alegerile locale de un Birou de coordonare, din care vor face parte cei patru vicepreşedinţi ai partidului care sunt din Bucureşti, respectiv Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu şi Marian Vanghelie, precum şi cei doi foşti preşedinţi ai partidului Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Una peste alta, cu tot calmul dovedit în fața loviturii de fostul lider de București, a fost limpede pentru mai toți colegii din Comitet că ”nu a văzut-o venind”, și că după-amiaza de luni l-a lovit în moalele capului ca o măciucă. Mai trebuie spus că, potrivit unor surse media, informația despre mazilire a parvenit la Realitatea TV, care a avut exclusivitatea, încă înaintea ședinței, direct pe filiera Ponta-Sebastian Ghiță. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998