CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tradarea licuriciului

0 comentarii / 1854 vizualizări / 2 februarie 2011

WikiLeaks a mai lansat pe piata un document de senzatie. Care vizeaza Romania. Si care demonstreaza, din nou, ca una spune Presedintele Traian Basescu si alta face. Conform acestui document, a carui autenticitate nu poate fi pusa la indoiala, in 2008, Romania se pregatea sa exporte o mare cantitate de arme in Libia.

Si asta, in timp ce statele occidentale refuzau sa acorde licente de export de armament pentru Libia, intrucat erau de notorietate relatiile dintre acest stat si vecinii sai de pe continentul african supusi embargoului. Ceea ce Londra a refuzat, noi am acceptat. Si asta, in timp ce Presedintele Romaniei, Traian Basescu, afirma sus si tare ca este aliatul de nadejde al marelui licurici pe faimoasa “axa Bucuresti – Londra – Washington”. O tradare de toata frumusetea.
Am fost acuzat, si nu o singura data, de la cel mai inalt nivel, adica de insusi seful statului, precum si de consilierul sau in probleme de securitate nationala, ca, prin dezvaluirile pe care le-am facut, am pus in dificultate statul roman. Informatiile si documentele pe care le-am prezentat opiniei publice, in cea de-a doua jumatate a anului 2009, se refereau exact la acest tip de operatii ilegale si condamnate, ca atare, pe plan international. Armament produs in Romania sau tranzitat prin Romania cu documente false de insotire si care, pe rute ocolitoare, ajungea in zone fierbinti ale lumii. In state in care fie existau organizatii teroriste, fie focare de razboi civil. Odata identificate aceste zone periculoase pentru stabilitatea intregii planete, statele lumii au instituit un set de reguli, prin care exportul de armament urma sa nu mai fie licentiat si era interzis sub sanctiune internationala. In 2008, anul in care a fost semnat un contract intre firma romaneasca NFI si statul libian, presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si totodata Presedintele Romaniei era tot Traian Basescu.
Este exclus ca autoritatile de la Bucuresti sa nu fi stiut ca, livrand armament in Libia, incalca, in mod grosolan, reglementarile internationale. Pentru ca si noi trebuie sa acordam licenta de export. Pentru ca si la noi licentele de export se dau respectand aceleasi reguli. Si, de asemenea, este exclus ca Presedintele Romaniei sa nu fi fost informat. Sa nu-si fi dat acceptul. Sau poate – cine stie? – nu cumva aceasta operatie a fost initiata chiar de Traian Basescu?
Intrebarile de mai sus nu sunt inutile. La fel cum nu e deloc inutil sa ne intrebam ce dezvaluiri face, in acest moment, cel mai mare traficant de armament din lume, a carui arestare a esuat in conditii suspecte in Romania si s-a produs abia mai tarziu in Thailanda si care acum este anchetat de autoritatile americane. Dezvaluiri referitoare la activitatile lui pe teritoriul Romaniei si la legaturile sale cu autoritatile de la Bucuresti, inclusiv cu Presedintele Romaniei, Traian Basescu, pe care il cunostea inca din perioada cand primul om al statului roman conducea, sub acoperire, reprezentanta Navrom la Anvers.
Acum cine se face vinovat de atentat la siguranta nationala? Autorul acestor randuri, asa cum a afirmat repetat si insistent Presedintele Traian Basescu, sau insusi Presedintele, sub umbrela caruia s-a incalcat legislatia internationala? Sunt eu vinovat ca spun sau este Presedintele vinovat ca face? (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998