CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Tragedia armeana, facuta pulbere de deputatul turcilor: Nu genocid, doar ”neajunsuri”

3 comentarii / 1406 vizualizări / 27 aprilie 2022

Comemorarea, pe 24 aprilie, a genocidului armean din 1915, cînd 1,5 milioane de oameni au căzut victime otomanilor, genocid recunoscut zilele trecute inclusiv de Joe Biden, este călcată în picioare de deputatul turcilor, care susține că tragedia ar fi, de fapt, un fake news de epocă.

Deputatul Iusein Ibram, explică, astfel, într-o declarație politică parlamentară, că strămutarea armenilor în deșert de către guvernul otoman – pe parcursul căreia armenii au fost exterminați de turci- s-a dorit o măsură de protejare a acestora în fața armatei țariste năvălitoare: ”Evident, s-au ivit neajunsuri, dar în niciun caz nu poate fi tratat ca un genocid. De altfel, statisticile de după Primul Război Mondial demonstrează că cei mai mulţi dintre armenii dispăruţi apar în Siria, Liban sau în alte părţi din Orientul Apropiat” afirmă deputatul.

Care nu uită să puncteze: ”Cînd milioane de turci mureau pe câmpurile de luptă pentru apărarea teritoriilor lor, membri ai comunităţii armene erau scutiţi de serviciul militar şi îşi vedeau în continuare de comerţul şi afacerile lor”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Exterminarea armenilor nu a fost exclusiv opera turcilor ci și a kurzilor care atacau, jefuiau și ucideau convoaiele cu refugiați, evident, având consimțământul turcilor care aveau misiunea de a-i conduce pe armeni în deșertul sirian.

  2. Turci trebuie sa recunoasca ce au facut. Apoi trebuie sa continue si sa corecteze (in masura in care se mai poate..)efectele actiunilor lor. Compensatii de tot felul. Din fericire Armenia inca exista si are destule nevoi. Turcia este bogata (numa cat aur o carat de pe unde o stapanit)si trebuie sa plateasca greselile trecutului. Sa renunte la aroganta si purtarea superioara (vremurile imperiului au trecut). Numai datorita englezilor li s a mai permis sa tina stramtorile, altfel praful si pulberea s a fi ales de ei..

  3. si in Romania turcii au facut „neajunsuri istorice”….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998