CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tragedia din Ucraina: Basescu acuza Rusia ca e pe mina cu teroristii

0 comentarii / 1331 vizualizări / 21 iulie 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat azi că din punctul de vedere al României în estul Ucrainei se desfășoară un război hibrid, punctând că responsabilitatea aparține teroriștilor, dar și Federației Ruse, care a devenit partenerul acestora.

„În opinia noastră, și este punctul de vedere al României, în estul Ucrainei se desfășoară un război hibrid, greu de găsit termenul în terminologia de război, dar acesta mi se pare termenul potrivit pentru situația din Donețk și Lugansk”, a afirmat șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a mai apreciat că în estul Ucrainei este vorba de un război prin interpuși, de gherilă urbană, de insurgență și informațional, dar există și acțiuni teroriste.

„Primii responsabili sunt teroriștii care și acum ocupă Donețk și Lugansk și în mod egal responsabilitatea aparține Federației Ruse, pentru că Federația Rusă, îmi pare rău să o spun, și am responsabilitatea afirmației, a devenit un partener al acestor teroriști prin sprijin politic, cu personal calificat, cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu”, a susținut, conform Agerpres, șeful statului.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998