CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tragedia tinerei ucise de urs: Năstase cere intervenția Parchetului, ANAF și a SRI

0 comentarii / 2433 vizualizări / 10 iulie 2024

”Ceea ce am avertizat că se va întâmpla, s-a întâmplat. Abordarea iresponsabilă în gestionarea populației de urși, lăsați să se înmulțească, sub binecuvântarea ONG-urilor, a Comisiei Europene și a Academiei Române, a continuat să producă victime. De data aceasta, o tânără a fost sfâșiată de un urs în zona turistică din Bușteni/Prahova” scrie fostul premier Adrian Năstase, pe blogul propriu.

”Poveștile cu sanctuare, cu garduri electrice în jurul pădurilor s-au fâsâit. Rămân doar banii pe care îi iau ONG-urile pentru lobby-ul de la Bruxelles și din țară. Și lașitatea instituțiilor din România. Ministerul Mediului, care, în loc să acționeze, trimite hârtii la Bruxelles și Academia Română, care, din Calea Victoriei, înjumătățește, din pix, numărul urșilor care trebuie eliminați. Iar procedura de eliminare a urșilor care ajung în curțile sau în casele oamenilor este absolut ridicolă – trebuie să ții de vorbă ursul până se formează o comisie care să decidă cum se va proceda.
Timpul pentru gargară a trecut. E nevoie de acțiune. Eu cred că rudele fetei sfâșiate de urs (și ale celorlalți care vor fi, în continuare, mutilați), vor trebui să facă plângeri penale pentru complicitate la omor împotriva:
1) Ministrului mediului și
2) Președintei Comisiei europene.
De asemenea, cred că ANAF ar trebui să cerceteze sursele de finanțare ale acestor organizații care căpușează activitățile Ministerului Mediului, terorizându-l. Pare exagerat dacă sugerez ca SRI să monitorizeze aceste ONG-uri care, în definitiv, prin politica lor, afectează dreptul la viață al cetățenilor români?” mai scrie Năstase. (B.T.I.)

foto: Pixabay

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998