CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Traian Băsescu dezminte că ar pregăti anexarea Basarabiei

0 comentarii / 1496 vizualizări / 2 octombrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, azi, că România nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa vreo ţară, arătând că vicepremierul rus Dmitri Rogozin „când se trezeşte întâi face o declaraţie la adresa României şi apoi îşi bea ceaiul”.

Şeful statului l-a primit pe preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, aflat în vizită de stat în România, cu care a susţinut o declaraţie comună. Cei doi oficiali au fost întrebaţi, conform Agerpres, cum comentează declaraţia vicepremierului rus Dmitri Rogozin potrivit căreia România planifică integrarea Republicii Moldova în UE, iar apoi anexarea acesteia la ţara noastră.
„Să dea Dumnezeu să reuşim cu integrarea în Uniunea Europeană. România nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa vreo ţară, dar bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, atunci aproape nu vom mai avea frontiere, vom fi cetăţeni europeni şi noi şi cetăţenii Republicii Moldova, vom vorbi aceeaşi limbă, vom avea mai mult sau mai puţin aceleaşi obiective, vom avea aceeaşi istorie în interiorul UE. Declaraţii de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente. El cum se trezeşte face o declaraţie, întâi la adresa României, după care bănuiesc că-şi bea ceaiul sau, mă rog, ceva”, a răspuns Traian Băsescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998