CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Traian Băsescu se teme. De două femei!

1 comentariu / 2166 vizualizări / 8 martie 2016

Cu prilejul acestei zile dedicate tuturor doamnelor, Traian Băsescu a transmis un mesaj important. Întrebat fiind, luni, de către reporterul unei televiziuni care este, după părerea lui, cea mai puternică femeie din România, Traian Băsescu a răspuns în felul următor: ”Cea mai puternică femeie din România sunt două: Laura Codruţa Kovesi şi Elena Udrea”. După care a făcut şi o precizare la fel de interesantă. Pe care va trebui să o comentez. Fiindcă dubla nominalizare şi precizarea ne demonstrează că ex-preşedintele, de fapt, o hienă politică, nu le apreciază pe cele două doamne. Ci se teme de ele. Cumplit!
Şi care este respectiva precizare? Băsescu a spus că Laura Codruţa Kovesi este puternică pentru că ea conduce o instituţie puternică. Şi astfel, există un fel de transfer energetic. Transfer de forţă. Iar Elena Udrea este puternică întrucât rezistă, cu mult curaj şi demnitate, presiunilor venite din partea respectivei instituţii puternice. Cu alte cuvinte, victima şi călăul ar fi, vezi Doamne, cele mai puternice personaje feminine ale României.
Sau invers. Pentru că dorind să împuşte mai mulţi iepuri, printr-o singură ieşire la rampă, Băsescu şi-a elaborat, cu mare atenţie, răspunsul, dacă nu cumva şi-a elaborat şi întrebarea pusă de reporter. Prima cea mai puternică persoană este Laura Codruţa Kovesi. Traian Băsescu i-a dat cezarului ce este al cezarului. Cum ar fi sunat să facă nominalizarea invers. Să înceapă cu Udrea. Şi să o pună pe şefa DNA pe locul II. Ar fi fost urât. Şi primejdios. Dacă ar fi procedat astfel, doamna Kovesi s-ar fi simţit umilită. Dar Traian Băsescu nu a intenţionat asta. Dimpotrivă. I-a trimis o cunună de măslin. Un semn de împăcare oficială. Dacă nu cumva nici nu a existat, de fapt, vreo discordie oficială. Doamna Laura Codruţa Kovesi nu se poate să nu se fi simţit onorată. Ceea ce ar face ca raporturile dintre cei doi să devină şi mai bune decât au fost în trecut.
Dar de ce ar dori acest lucru Traian Băsescu? Dintr-un motiv foarte simplu. Singura persoană de care ar avea toate motivele să se teamă cu adevărat este chiar şefa DNA. Respectiv, persoana în mâna căreia se află cheia cătuşelor. Pentru fapte de mare corupţie. Despre care se spune, din ce în ce mai insistent şi se produc şi dovezi, unele încet-încet administrate chiar de către procurori, că Traian Băsescu nu este deloc străin. Aşa că omul are o nevoie vitală de încă un an de balon de oxigen din partea DNA.
Al doilea personaj feminin de care lui Băsescu îi este cumplit de frică se numeşte Elena Udrea. Elena Udrea ştie extrem de multe lucruri, unele cât se poate de direct, adică nemijlocit, iar altele indirect, de la fostul soţ, despre Traian Băsescu. Şi despre combinaţiile ilegale ale acestuia. De câte ori funia s-a strâns prea mult de gâtul Elenei Udrea, aceasta s-a zburlit puţin. Taman către Traian Băsescu. Iar acesta a transmis, la rândul lui, semnale. Către “cheile” pe care le are în “sistem”. „Cheile” au zornăit, iar „sistemul” s-a executat. Şi s-a pus în relati. De multe ori, asemenea semnale au fost publice. Ceea ce înseamnă că, într-adevăr, lui Băsescu îi este frică de Udrea.
Este o poziţie extrem de periculoasă. Aş putea spune, chiar de şpagat. Să te temi, în egală măsura şi, la fel de cumplit, de două femei puternice. Care nu se înghit reciproc. Dimpotrivă. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Bine ar fi ca, intr-o zi, speram cat mai curand, cele doua sa isi sincronizeze miscarile si sa ii smulga individului, una pusca, cealalta bilele, dupa exemplul femeii din Vaslui!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998