CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Traian Basescu se teme pentru Elena Udrea

0 comentarii / 2595 vizualizări / 29 aprilie 2014

Este o axioma faptul ca unul dintre principalii candidati la prezidentiale va fi Victor Ponta. Si asta initiati o stiu de foarte multa vreme. Tot pentru initiati este o alta axioma ca Traian Basescu trage tare pentru ca Elena Udrea sa devina candidatul dreptei. De aceea, atunci cand Udrea a pierdut presedintia PDL la un scor strans in competitia cu Vasile Blaga, Traian Basescu a decis sa formeze un nou partid. Pentru a-i crea o rampa de lansare Elenei Udrea. Dar acum exista un moment de cumpana. O perioada in care presedintelui nu-i ies in calcul unele lucruri. Se teme ca va esua.

Proiectul Elenei Udrea ca succesor al lui Traian Basescu in functia prezidentiala dupa sfarsitul celui de-al doilea mandat al sau exista inca, initial pentru foarte putine persoane avizate, printre care ma numar, din anul de gratie 2005. Treptat, vegheata de experimentatul politician Traian Basescu, Elena Udrea a crescut si a facut literalmente progrese ca politician. Chiar daca a avut de infruntat patru handicapuri. Care sunt acestea?

Primul, pentru o tara inca misogina, este ca Elena Udrea este femeie si inca nu a existat un voda femeie la romani. Al doilea este modul ei frivol de a se comporta si imbraca. Un mod caruia Traian Basescu a incercat si, in buna masura, a reusit sa-i puna punct. Udrea este astazi incomparabil mai decenta in comportament si tinuta decat in urma cu doi-trei ani. Al treilea handicap este de natura politica. Pentru ca ascensiunea ei a fost barata dintr-o directie neasteptata. Bulldogul a latrat si a marait la pisicuta. Si, pana la urma, in ciuda presiunilor facute de Basescu, a castigat. Principalul inamic de drepta spectrului politic al Elenei Udrea este astazi nimeni altul decat vechiul ei tovaras, Vasile Blaga. In fine, al patrulea handicap, greu de inlaturat, este lacomia respectivei doamne. Care a intrat in politica, cum se spune, in fundul gol, iar astazi dispune de o avere uriasa, in mare parte la vedere. Prin trucul unei casatorii cu un om de afaceri si al unui divort insotit de impartirea unei averi nu stie cum acumulata. Aparent, Elena Udrea castiga astfel posibilitatea de a cumpara un spatiu cat mai vizibil in media romanesca, dar, in realitate, intr-o infruntare electorala la varf, este exclus sa nu fie atacata frontal pe aceasta tema si la fel de exclus este ca cetatenii sa nu tina cont de oferta electorala a unei imbogatite peste noapte.

In rest, doamna Elena Udrea nu are decat avantaje. Este relativ bine instruita ca politician. Are un discurs clar si convingator. Stie sa sparga sticla. Face audienta. Este taioasa. Contondenta. Sta bine pe ring. Si, avand in spate intreaga infrastructura a lui Traian Basescu, va dispune si de informatii, unele devastatoare, pentru a-si discredita adversarii. Se aude ca doamna Udrea face nu numai targuieli de haine. Cica mai umbla cu portofelul pregatit si prin mediile de presa. Uneori cu succes. Astfel incat este din ce in ce mai prezenta pe micile ecrane. Acum are si un partid. La cheie. Care, pentru moment, face un scor mic. Dar reprezinta totusi o platforma care ii poate asigura o crestre pana la prezidentiale.

Problema este ca Traian Basescu, care este unul dintre cei mai buni analisti pe care ii are Romania in materie de sondaje de opinie, se teme de un esec. Un esec al Elenei Udrea ar insemna un scor foarte mic in primul tur de scrutin. Un asemenea scor, foarte mic, ar scoate-o pentru mutla vreme din competiile electorale si ar compromite in acelasi timp si oastea de stransura numita Pratidul Miscarea Populara care are si rolul de vehicul electoral al lui Traian Basescu atat pentru a castiga competitia cu Antonescu in lupta pentru cine este liderul opozitiei, cat si pentru o viitoare si eventuala negociere a unei functii de prim-ministru. Pur si simplu Traian Basescu nu vrea sa-si dea cu dreptul in stangul promovand-o inutil si contraproductiv pe Elena Udrea. Iar Elena Udrea, desi sparge sticla, nu prea sparge sondajele. De aici si ultimele balbaieli din partea presedintelui la care am asistat in ultima vreme. In sensul ca, sa o lanseze prematur pe Udrea, recurge la fel de fel de gaselnite, unele chiar periculoase. Cum este cea prin care il propune pe Daniel Morar ca prezidentiabil. Nu cumva Daniel Morar este un individ scos din recuzita politica a lui Basescu dispus sa-l pormoveze pentru cea mai inalta functie politica in stat? Nu cumva inseamna ca avem un judecator, la Curtea Constitutionala, cumparat? Adica transformat in jucator? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998