CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Traian Basescu si-a facut colectie de schelete

3 comentarii / 4755 vizualizări / 5 august 2014

Nu ale sale. Pentru ca are destule. De data aceasta, vorbim despre scheletele altora. Adunate de Basescu. Cu migala. Asteptand momentul potrivit. Si, iata, momentul se apropie. Vin alegerile prezidentiale. Basescu se pregateste sa scoata scheletele altora din propria sa colectie. Si sa le plaseze pe piata. Urmeaza o mare distractie. Cine sunt acei candidati prezidentiali care pot avea schelete in colectia adunata cu migala de presedintele Traian Basescu?

Inainte insa sa facem inventarul prezidetiabililor susceptibili de a avea mari secrete, a caror devoalare le poate dauna, sa facem doua precizari. Prima are legatura directa cu domnul Traian Basescu. Cum ar fi putut el sa-si procure informatii de natura confidentiala despre personalitati politice care urmeaza sa candideze la functia prezidentiala? Se stie ca presedintele nu este nici macar jurnalist de investigatie. El este, la randul sau, un om politic si nimic mai mult. Dar un om politic care, avand propriile schelete in dulap, extrem de multe, despre care s-a vorbit si altele despre care inca nu s-a vorbit, dispune, in calitate de presedinte, de informatii privilegiate. Care sunt informatii secrete. Furnizate de serviciile secrete. Informatii obtinute de acesta pe bani publici si pe care domnul Traian Basescu nu are dreptul sa le devoaleze decat cu riscul de a incalca legea. Un risc pe care totusi si-l asuma. Sa fie sanatos. Opinia publica e bine sa stie ce se ascunde in biografia unor prezidentiabili. Chiar daca nu afla acest lucru de la un ziarist de investigatii. A doua precizare este insa si mai interesanta. Marti, trei ceasuri rele, la ora 17 si cateva minute, Traian Basescu a precizat si la ce fel de informatii se refera. La legaturile dintre unul sau mai multi prezidentiabili cu anumite institutii ale statului, netrecute in CV. Sigur, este o fapta penala. Este un fals in acte publice. Dar iata ca presedintele inca in exercitiu ne da si o indicatie pretioasa. Ne arata unde sa cautam. Si haideti sa cautam impreuna. Dar nu inainte de a ne pune totusi intrebarea: De ce, daca presedintele Romaniei stia ca unul sau mai multi oameni politici si-au falsificat biografia devenita document public, a tinut acest secret pentru el si nu l-a denuntat – fiind vorba de o faradelege – institutiilor in drept? Asteptam aceasta explicatie. Altadata.

Cine sunt cei mai importanti prezidentiabili anuntati sau semi-anuntati? Cristian Diaconescu din partea PMP. Victor Ponta – PSD. Klaus Iohannis sau Catalin Predoiu – ACL. Monica Macovei, Ioan Ghise, Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu – independenti. Cine dintre ei poate ascunde un schelet in dulap, in sensul ca a facut parte din anumite institutii si a omis, in mod intentionat, sa-si treaca acest lucru in CV?

Cristian Diaconescu. Nu este deloc exclus ca el sa fie devenit ofiter al Serviciului de Informatii Externe, deci al spionajului romanesc, in perioada in care a lucrat la MAE. Dar Cristian Diaconescu, dupa ce s-a plimbat prin mai multe partide, a devenit omul de casa al presedintelui Traian Basescu. Chiar consilier la Cotroceni. Iar acum candideaza din partea partidului facut de acelasi Basescu. Greu de presupus ca peresedintele ar fi dispus sa-l dea in gat. Si, implicit, sa recunoasca faptul ca a angajat la Cotroceni si a mentinut in post o persoana care a comis un fals in acte publice, omitand sa precizeze in CV ca a lucrat pentru SIE.

Teodor Melescanu. Aceeasi situatie, inainte de a fi devenit, numit fiind chiar de Traian Basescu, director SIE. Nu cred ca la el s-a gandit presedintele celor 90 de zile care au mai ramas. Ceilalti independenti este exclus sa fi lucrat in vreun serviciu secret. Ioan Ghise, se stie doar, si acest lucru e facut public de foarte multi ani, ca a colaborat, o scurta perioada de timp, cu Brigada Antiterorista, dar nu a primit niciodata vreun verdict de colaborare cu Securitatea ca politie politica. Monica Macovei. A fost procuroare in timpul comunismului, dar nu exista niciun indiciu ca, atunci sau ulterior, ar fi lucrat pentru vreun serviciu secret. Si, in paranteza fie spus, cred ca niciun serviciu secret nu ar fi angajat-o.

Catalin Predoiu. Nu exista niciun indiciu in biografia acestuia ca ar fi fost incadrat vreodata in vreo institutie de acest fel. Klaus Iohannis. Nu a fost nici macar membru PCR. Este exclus ca un nemembru PCR sa fi facut parte, ca ofiter, din vreunul dintre serviciile secrete de dinainte de 1989 si nu exista nici cel mai mic indiciu ca ar fi facut parte ulterior.

Si atunci cine, Doamne, a mai ramas? Doar Victor Ponta. La care, tot ieri, in prima parte a interventiei sale intens mediatizata, Traian Basescu s-a referit cu mult naduf. Sa fi insinuat el ca Victor Ponta a parcurs o etapa a existentei sale, dupa decembrie 1989, servind un serviciu secret? Unul dintre numeroasele servicii secrete ale Romaniei? Sa aiba domnul presedinte Traian Basescu vreo dovada in acest sens?

Sa ne intelegem bine. Un ziarist de investigatie ar putea, eventual si in cel mai bun caz, sa aiba una sau mai multe surse intr-un serviciu secret, care sa-i fi furnizat o informatie de genul “Victor Ponta a fost ofiter acoperit al diviziunii X”. Ce poate sa faca respectivul jurnalist? Sa scrie un articol, facand publica aceasta informatie exploziva. Sa iasa, eventual, pe posturi de televiziune si sa spuna ce a descoperit. De fiecare data va fi intrebat daca are dovezi si care sunt acestea. Si de fiecare data, indiferent cate detalii ar oferi despre biografia sulfuroasa a lui Victor Ponta, ar fi silit sa recunoasca ca, de fapt, informatiile sunt furnizate de una sau mai multe surse pe care nu le poate devoala, intrucat le-ar baga in puscarie, pentru ca au tradat un secret de stat. Asa ca, indiferent ce ar face vajnicul, curajosul si ipoteticul nostru jurnalist de investigatie, Victor Ponta, daca s-ar afla in aceasta situatie, si-ar vedea linistit de treaba. In timp ce adversarii sai oricum l-ar injura, iar sustinatorii sai oricum l-ar ridiculiza pe bietul ziarist de investigatie.

Cu totul si cu totul altfel se prezinta lucrurile, daca o asemenea informatie exploziva vine de la insusi presedintele in exercitiu al Romaniei. Fie el si demis moral si politic. O informatie de acest fel, lansata de Traian Basescu, are de la bun inceput credibilitate. Cu atat mai mult cu cat presedintele o poate si proba. Desi aproape nu mai este nevoie. Pentru ca, nu-i asa, el are acces la toate informatiile.

Si ce daca Victor Ponta ar avea acest schelet in dulap, ce daca a colaborat Victor Ponta cu un serviciu secret care, in definitiv, este al statului roman si nu al unui stat inamic, dupa decembrie 1989 si nu inainte, situatie in care ar fi putut fi acuzat ca a fost bratul inarmat al dictaturii comuniste? Raspunsul la aceast intrebare logica si legitima il da, extrem de explicit, chiar presedintele Traian Basescu. El spune ca respectivul candidat prezidental a omis sa treaca acest “detaliu” in CV-ul sau. Cu alte cuvinte, a inselat si continua sa insele opinia publica. Ascunzand un fapt relevant din biografia sa. Ascunzand o perioada importanta din viata sa de cetatean al Romaniei devenit politician. Sau de politician si, in acelasi timp, ofiter acoperit. Un act de imoralitate? Mult mai mult. O incalcare flagranta si grava a legii. Daca asa stau lucrurile, este vorba de fals in acte publice si de uz de fals.

Sa ma ierte domnul presedinte Traian Basescu daca i-am luat cumva startul. Daca cumva chiar la Victor Ponta s-a gandit si voia acum doar sa agite spiritele, pentru a face ca bomba sa explodeze mai tarziu, iar eu, iata, m-am grabit sa lansez ipoteza de mai sus, sa ma ierte domnul presedinte.

Si inca ceva. Pana la urma, acea parte a electoratului PSD, acei oameni care il respecta, il sustin si intentioneaza sa-l voteze pe Victor Ponta de ce ar trebui sa-l judece aspru si sa-l puna la stalpul infamiei? Pur si simplu pentru ca domnul Traian Basescu, personificarea raului din ultimii 10 ani, ar afirma ca domnul Ponta si-ar fi falsificat CV-ul? Ei, si? Daca ii luam la bani marunti pe oamenii politici ai Romaniei, nu cumva vom gasi extrem de multe cazuri de acest fel, in capul listei fiind chiar acuzatorul? Chiar Traian Basescu. Si ce daca nu si-a trecut in biografie acest “detaliu”? E chiar un fals in acte publice? Sau domnul Victor Ponta si-a respectat juramantul atunci cand a devenit ofiter al unui serviciu secret, de a nu-si divulga niciodata apartenenta? Si, pana la urma, ce este mai grav: sa colaborezi cu Securitatea comunista, cum a facut Traian Basescu, sau sa colaborezi cu Securitatea postcomunista, cum ar fi facut domnul Victor Ponta?

Sunt intrebari grele. Pe care ma indoiesc ca nu si le-a pus si Traian Basescu inainte de a anunta ceea ce urmeaza sa faca. Si, asa cum il cunosc, eu cred ca inca presedintele Romaniei mai ascunde un as in maneca. Care ar putea fi acesta? Unul singur: informatii despre ceea ce, daca la Victor Ponta se refera – asa cum sunt pe cale sa concluzionez prin eliminarea celorlalti prezidentiabili –, ar fi facut el in calitate de ofiter acoperit al unui serviciu secret. Oare ce marsavie atat de mare ar fi putut face Victor Ponta, incat fapta in sine sa fie suficient de convingatoare pentru sutinatorii sai? Dar daca, Doamne fereste, presedintele se gandeste inca si mai departe? La reactiile partenerilor nostri euroatlantici fata de dezvaluirea pe care o va face. Aoleu! Daca de Victor Ponta este vorba, nu as vrea sa fiu in pielea lui Victor Ponta. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] TRAIAN BASESCU SI-A FACUT COLECTIE DE SCHELETE […]

  2. Si de sticle goale.

  3. Newsnext
    cares nothing but accurancy

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998