CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Traian Basescu si santajul

0 comentarii / 1909 vizualizări / 22 octombrie 2012

Recentul scandal al stenogramelor este focalizat pe minciuna, pe trafic de influenta si pe santaj, in toate autor fiind Traian Basescu. Daca stenogramele discutiilor dintre Sorin Blejnar, Traian Basescu, Elena Udrea, un ofiter SRI si Iulian Dragomir, magistrat al Inaltei Curti, sunt adevarate. Dar autenticitatea lor a fost recunoscuta atat de institutia prezidentiala, cat si de CSM, care a sesizat inspectia judiciara. In aceste conditii, ne aflam in prezenta unei situatii extrem de grave. Care ar trebui adusa in atentia partenerilor nostri euro-atlantici, care ar fi astfel preveniti in perspectiva unei noi suspendari, cea de-a treia, a lui Traian Basescu.
La scurt timp dupa ce a ajuns presedinte al Romaniei, Traian Basescu a incercat sa contracareze criticile pe care atat eu, cat si redactia ziarului ZIUA i le aduceam. Si a gasit de cuviinta sa lanseze impotriva mea, in mod public si fara vreo dovada, acuzatia ca sunt santajist. L-au urmat ziarul Evenimentul Zilei si politicianul PDL Adriean Videanu. Impotriva Evenimentului Zilei am castigat procesul in mod definitiv si editorul de atunci, Ringier, a fost sanctionat de catre Justitie. Zilele trecute am castigat definitiv si procesul pe aceeasi tema impotriva lui Adriean Videanu. Probabil ca, la inceputul anului viitor, se incheie si procesul pe care i l-am intentat lui Traian Basescu. Asa ca acum ramane loc pentru alte procese. Doreste Basescu sa ma dea in judecata? Daca da, il invit sa foloseasca impotriva mea afirmatiile care urmeaza.
In 2010, Traian Basescu a declarat ritos si in termeni fara echivoc faptul ca nu il cunoaste pe seful de atunci al ANAF, Sorin Blejnar. A mintit. Stenogramele dovedesc contrariul. Si mai mult decat atat. Ca Blejnar putea vorbi instantaneu cu Presedintele Romaniei. Caruia ii dadea raportul despre oamenii si firmele pe care acesta le viza din motive politice. Si nu erau raporturi institutionale, intrucat deasupra lui Blejnar era ministrul de Finante si primul-ministru. Erau raporturi tinand de mafia politica. Stenogramele demonstreaza ca in statul roman se exercitau atat actiuni de coruptie la nivel inalt, cat si de trafic de influenta si santaj. In care erau implicate varfuri ale magistraturii, ale serviciilor secrete si ale PDL.
Oricine va avea rabdarea sa citeasca, pe site-ul Antenei 3 ori pe site-ul CorectNews ori pe alte site-uri, stenogramele scoase la iveala, in cursul anchetei Parchetului din Brasov, impotriva uneia dintre faradelegile lui Blejnar, va descoperi ca am dreptate. Cine nu crede ca am dreptate, nu are decat sa ma actioneze in judecata. Si, in primul rand, il invit sa faca acest lucru pe guvernatorul Traian Basescu.
Degeaba majoritatea politica din Consiliul Superior al Magistraturii a avut insomnii in weekend si a ordonat interventia imediata a inspectiei financiare, in scopul compromiterii si, eventual, al arestarii acestor stenograme. E prea tarziu. Stenogramele au fost deja recunoscute. Si nu mai pot fi sterse de pe site-uri. Si chiar daca, printr-un nou abuz, dirijat de la Cotroceni, procurorul cauzei va fi acuzat ca a introdus aceste interceptari telefonice in mod abuziv in dosar, adevarul nu mai poate fi trisat. Este un nou motiv de suspendare a lui Basescu. Din functia de guvernator. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998