CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Traian Basescu, viraj si derapaj

0 comentarii / 1630 vizualizări / 19 martie 2012

Exista ceva ce il determina pe Presedintele Traian Basescu sa ia decizii de-a dreptul bezmetice. Si sa faca miscari politice atat de contradictorii, incat senzatia oricarui observator obiectiv este de derapaj. Un tip de derapaj care nu poate avea alta consecinta decat accidentul. Si problema nu este doar a domniei sale. Ci a tuturor romanilor. Care devin victime colaterale. Cea mai recenta mostra de acest fel, probabil nu si ultima, este declaratia conform careia el i-a propus lui Victor Ponta, la inceputul lunii februarie, sa preia functia de prim ministru.
De ce ar fi formulat Presedintele Traian Basescu o asemenea propunere la inceputul lunii februarie? Intr-un cadru super oficial de consultari politice la Cotroceni? Si de ce liderii USL nu au relatat aceasta senzationala oferta imediat dupa intalnire? Si de ce a tacut Presedintele pana ieri? Raspunzand corect la intrebarile de mai sus, vom descoperi ca seful statului roman goneste vijelios prin fel de fel de catacombe, orbecaind si lovindu-se cu capul de pereti. Ce s-a intamplat atunci la Cotroceni? Liderii USL, asa cum au declarat public, s-au prezentat, dupa ce Emil Boc a demisionat, pentru a-i cere Presedintelui o consultare cat mai rapida a populatiei, prin intermediul organizarii alegerilor, astfel incat sa se stie cat mai curand ce partide doresc romanii sa guverneze si pe cine doresc ei sa preia functia prezidentiala. Liderii USL, in mod cert, nu s-au dus la Cotroceni pentru a analiza cu seful statului cum anume ar trebui prelungita agonia regimului Traian Basescu. In consecinta, asa-zisa oferta facuta lui Victor Ponta, ca, in anumite conditii, acesta sa preia, dupa demisia lui Boc, functia de prim ministru, era fie neserioasa, fie o simpla diversiune. Motiv pentru care liderii USL aproape nici nu au comentat pe aceasta tema. Ca dovada ca propunerea a fost facuta in batjocura este faptul ca Presedintele nu i-a intrebat pe reprezentantii USL daca sunt dispusi sa formeze o majoritate parlamentara pentru a guverna, ci s-a referit strict la eventualitatea desemnarii presedintelui PSD si copresedintelui USL ca persoana, si nu in calitatea sa de lider politic, in functia de prim ministru. O functie, de altfel, adjudecata de Mihai Razvan Ungureanu inca din luna decembrie, conform altei declaratii publice a aceluiasi Presedinte Traian Basescu.
In timp ce Presedintele Traian Basescu se tine de asemenea diversiuni ieftine, planeta se pregateste de razboi. Nu ma refer doar la recesiunea care ii ameninta pe altii si in care, in mod cert, Romania se scufunda. Urmeaza un razboi la propriu. Care nu va mai fi local. Urmeaza razboiul din Iran, care, prin consecintele sale, se va extinde cu repeziciune. Razboiul din Iran scumpeste carburantii si ingheata investitiile in special in statele slabe. Cel mai slab stat al Uniunii Europene si cel mai amenintat de efectele crizei generate de razboiul din Iran este Romania.
Se va intampla peste cateva zile. Presedintele Traian Basescu, care este principalul responsabil pentru siguranta nationala, nu a pregatit niciun plan de supravietuire a Romaniei. Nici macar nu si-a pus problema sa faca, pe aceasta tema, o consultare la Cotroceni. Cu partidele politice si cu societatea civila. Sau macar o intrunire CSAT de urgenta. Guvernul Ungureanu nu stie nici el pe ce lume se afla. Baba se piaptana. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998