CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

”Traiane, ai bani, ai ce-ti trebuie, du-te dom’le si stai linistit!”

18 comentarii / 4396 vizualizări / 28 martie 2022

Nu e, cum ați fi tentați să credeți, un sfat pe care i l-ar da Inpolitics fostului președinte, după verdictul definitiv de poliție politică. Nu ne-am permite. E doar o parafrază după ceea ce Traian Băsescu însuși i-a indicat lui Dan Voiculescu ”Felix” după verdictul definitiv în Justiție. Ce să vezi: acum, Băsescu se face că plouă și nu se dă dus din Parlamentul European și nici din PMP. Și amenință cu CEDO, exacu cum a procedat Voiculescu la vremea lui. Două destine identice, în materie de relații cu Securitatea. Doar că unul a beneficiat și continuă să beneficieze de un tratament special, iar cei care cîndva îl sfîșîiau pe turnătorul Voiculescu îl deplîng și îl preamăresc, azi, pe turnătorul Băsescu.

Să amintim cîteva mici ”amănunte”.

După ce ani de zile fusese acuzat de relații cu Securitatea fără să apară și dovezile necesare, (trei decizii CNSAS de necolaborare) Dan Voiculescu, senator și lider de partid de guvernămînt, s-a trezit cu marele cartof fierbinte în brațe în 2006, după ce a fost nominalizat vicepremier. Doar că cineva nu l-a vrut acolo. Așa că SRI a livrat ca prin farmec un lot restrîns de dosare între care și cel al lui Voiculescu ”Felix”.
CNSAS l-a ștampilat rapid, iar Voiculescu, la fel ca Băsescu, a mers fuguța în justiție. A pierdut la Curtea de Apel, ca Băsescu, apoi la ICCJ.
Furios, a anunțat că merge la CEDO, fix ca Băsescu.

L-a ”liniștit” imediat zeița Justiției, Monica Macovei:

„Chestiunea cu «mersul» la CEDO este o păcăleală. CEDO nu este o instanţă de recurs şi nu poate schimba fondul deciziei ICCJ. De altfel, nici nu există vreun drept din CEDO care să poată fi invocat cu succes în acest caz. Poate numai dreptul la un proces mai scurt, adică Voiculescu s-ar putea plânge la CEDO că justiţia nu l-a declarat mai repede colaborator al Securităţii”, scria pe blogul propriu europarlamentarul PDL, pe atunci, Monica Macovei,
Macovei mai susţinea că preşedintele fondator al PC ar trebui să dispară din orice construcţie politică.

Nu altfel gîndea o armată întreagă de politicieni de dreapta.

”PNL a întins mâna celor care au colaborat cu fosta Securitate, iar acum o strânge pe deplin cu aceştia, prin înfiinţarea USL. Îi recomand dlui Ponta să se uite mai atent la ce are în preajmă în legătură cu colaborarea cu fosta Securitate şi dacă ei mai pot avea sau nu un loc de muncă în PSD” declara liderul PDL, premierul Emil Boc.

Nu mai vorbim de presa internațională, care, de la The Washington Post (”Membri ai fostului regim comunist, în structurile de conducere din România”) și New York Times (”România, pradă luptei dintre fostele servicii secrete comuniste şi reformişti”) la Le Monde (”Dan Voiculescu – unul dintre personajele cele mai controversate, la limita dintre afaceri şi politică”) scria despre turnătorul dovedit Voiculescu și despre refuzul acestuia de a părăsi politica.

Ceva mai lucid, fostul președinte Emil Constantinescu observa, în iunie 2006, că ”Băsescu şi Voiculescu au aceleaşi justificări privind relaţiile cu Securitatea”.
„Domnul Traian Băsescu a spus «toţi am semnat un angajament când eram elevi, toţi comandanţii trimiteam rapoarte». Acest «toţi» este jignitor pentru că încearcă să difuzeze responsabilitatea. Aşa am întâlnit la domnul Voiculescu – «toţi cei care eram în serviciu la stat am colaborat cu Securitatea». Nu este adevărat. Nu toţi, unii au colaborat”, spunea Constantinescu.

Și tot o armată de oameni – politicieni, ziariști, oengiști – i-a cerut tăios lui Voiculescu demisia din Senat și din politică, începînd cu decizia CNSAS și pînă la verdictul final al ÎCCJ. Bossul Intact a demisionat din Senat în 2007, fără a recunoaște vreo legătură cu acuzația de colaborare: ”Demisia mea nu are legătură cu acuzaţiile DNA sau CNSAS”. Totodată, a anunțat că nu avea să mai candideze la șefia PC, la următorul congres.
Nu a părăsit de tot politica, însă.

Lucru care l-a scîrbit profund pe Traian Băsescu.
Dar profund de tot…

Octombrie 2009: ”Nu pot accepta să se decidă guvernul cu un fost turnător la Securitate, Felix, în capul mesei(…) Nu pot accepta ca decizii de asemenea dimensiuni, de asemenea magnitudine, să se ia într-o firmă privată, cu un fost securist în capul mesei, cu un fost turnător la Securitate, cu Felix în capul mesei şi să se stabilească: ne trebuie o perdea în faţă, căutăm o figură luminoasă, ca cea a primarului Iohannis, iar în spate ne aşezăm noi, cu toate năravurile noastre”.

Doi ani mai tîrziu, era și mai scîrbit. Și îi transmitea lui Voiculescu:

”Greu de calificat un asemenea om. Du-te dom’le… Ai bani, ai ce-ţi trebuie…Du-te, dom’le şi stai liniştit. Nu te mai băga să faci politica ţării şi să influenţezi populaţia… Stai, ai bun simţ. Deci chestiunea este undeva cu bunul simţ”.

În 2014, altă refulare băsesciană de om onest:

„Mai toxic este Ghiţă decât Voiculescu. Măcar la Voiculescu ştii câte parale face, el e un turnător nenorocit, şi-a turnat rudele, familia, la Securitate ca să-i fie lui bine”.

Au trecut alți cîțiva ani.
Am ajuns în prezent.
Un prezent în care turnătorul dovedit Traian Băsescu refuză să accepte sentința justiției de el modelată, două mandate la rînd, și anunță că merge la CEDO deși – mare atenție! – el nu a clamat niciodată pînă acum, pe parcursul judecății, că nu ar fi avut parte de un proces corect.

Un prezent în care turnătorul dovedit Traian Băsescu nu suflă o vorbă despre demisia de onoare din Parlamentul European și din PMP și despre abandonul politicii.

Care PMP, deși are în statut acces interzis turnătorilor cu verdict definitiv de colaborare, nu doar că nu îl dă afară, dar mai face și scut în jurul lui, cu declarații patetice de iubire și nemărginit respect.

Iar armata detractorilor de odinioară ai lui Voiculescu se întrec acum să livreze argumente publice pentru care Traian Băsescu e un mare om, mare caracter, mare bărbat de stat. (Vorba mucaliților, a turnat, dar a și băut…)
Cine știe, poate îl propun și la vreun premiu de virtutate, mai ales că ONG-urile care îl onorau și îl decorau cîndva pe bandă rulantă pentru intransigență morală, anticorupție, euroatlantism șamd se dau acum moarte-n păpușoi. Cîțiva dintre lingătorii de clanțe de odinioară au mîrîit în barbă cîteva critici leșinate, cu sentimentul datoriei de contiință îndeplinite. Alții, nici măcar atît; pur și simplu mucles total. În fine, o a treia categorie a stabilit că turnătoriile din junețe nu se pun și că, oricum, cine nu turna în comunism? Case closed.

Nu are nicio relevanță pentru ei faptul că România a fost condusă un deceniu de un individ cu probleme maxime de morală dar, infinit mai grav, unul șantajabil. Cu dublă comandă, cum spunea el însuși de atîtea ori despre alții.

Dan Voiculescu și Traian Băsescu au turnat la fel și au reacționat la fel în fața probelor de netăgăduit.
Diferența e că unul era securistul rău, iar altul e securistul bun, de omenie, care trebuie lăudat, apărat, compătimit pentru că rămîne fără acoperiș deasupra capului șamd.
Dubla măsură, tara care omoară România de veacuri…(Bogdan Tiberiu IACOB)

foto: Antena3.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. „Dubla măsură, tara care omoară România de veacuri…”. Domnule Bogdan Tiberiu Iacob nu „Țara” ci „Statul român” omoară sistematic. Statul este ansamblul tuturor instituțiilor care ar trebui să asigure buna funcționare a unei Țări. Și în cazul Băsescu Statul este vinovat pentru că un colaborator al Securității a ajuns președinte al României. De la serviciile secrete – în primul rând angajații SRI – până la funcționarii din CNSAS, toți cei responsabili de verificarea dosarelor candidaților la alegerile parlamentare și prezidențiale sunt vinovați în cazul Băsescu – Petrov. Statul român criminal s-a manifestat în toate regimurile politice de la dictatura lui Carol al II lea până la regimul vaccinărilor forțate al lui Iohannis cu ‘guvernul meu”.
  Românii trebuie să învețe să împiedice ca dictatorii să mai ajungă la putere. Nici un partid politic nu va scoate Țara din stadiul actual de degradare, fără o reformă personală a atitudinii fiecărui cetățean român. Măcar o masă critică de români ar trebui să-și schimbe mentalitatea și atitudinea. Dar pentru asta o masă de români trebuie să vrea să se schimbe. Până atunci, noi partide vor ajunge la putere și vor dezamăgi. Statul va rămâne în continuare impasibil la problemele românului.

  • Delir din nou Vasilica Militaru? Te auzi ce spui: „Românii trebuie să învețe să împiedice ca dictatorii să mai ajungă la putere”. Nu ajung la putere dictatorii nesanatosule la cap (tu chiar esti unul potential, caci vrei sa dictezi chiar acum, hiena), ei devin dictatori acolo. Ia fa-ti un control psihiatric si vezi ce esti tu.

   • Orice psiholog poate confirma că omul dictator are o predispoziție anterioară. Dovadă stă faptul că nu toți conducătorii ajung dictatori. Este adevărat că puterea corupe.
    Nu orice om este dictator. Dictator (lat.dictator = cel ce poruncește) este un termen ce provine de la funcție politică din timpul Republicii Romane. Această funcție apărea printr-o hotărâre a senatului, în situații deosebite, când din rândul consulilor se alegea pe timp de 6 luni un „dictator” care avea puteri depline (summum imperium) și măsurile sale nu mai necesitau o aprobare a senatului, la expirarea mandatului nefiind judecat ulterior pentru măsurile sale.

    • Nimic nu faci, nimic nu spui bun, eşti doar un papagal prost, pensionar pe caz de boală la 50 de ani sau „în retragere“ de pe undeva.

     • Deocamdată dumneata ai tendințe incipiente de viitor dictator. Eu nu am impus nimănui nici un mod de gândire și nici nu am instigat populația la acțiuni inutile de stradă. Mai mult decât atât, eu nu doresc să câștig Puterea în România, așa cum își doresc alții. Eu îmi apăr sărăcia și nevoile și Neamul meu românesc. Până la urmă, fiecare cu neamul lui.

   • George Simion prezentat ca un dictator de către contracandidatul său la președinția AUR. „Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. (…) În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. (…) Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa”, a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor.

    • Boala lui cu copy-paste e jucărie pe lângă altele.
     Îşi zice mai nou zis „Militaru – Neamul Românesc” (adică psiho-pupu pe rebrand) şi solzosul a vrut să i-o tragă şi patriarhului Daniel, dar nu s-a apropiat din cauza aghiasmei.
     Vasilică Militaru (Militaru – Neamul Românesc) a spus mereu la prieteni ca e cu SRI-ul. De la el a plecat asta:
     „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
     Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
     Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
     În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
     În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
     În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
     Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
     Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

     • Bogdan Mândilă este exponentul remarcabil al SRI. Un individ obscur ajuns pe o funcție prea înaltă pentru capacitatea sa intelectuală.Vasilică Militaru a fost unul dintre cei mai buni studenți ai Facultății de Mecanică, din promoția sa. Să absolvi după 5 ani de studii în anul 1991 o facultate tehnică cu media generală 9,52 nu este o poveste. Bogdan Mândrilă a fost un obscur student fără merite deosebite ajuns șeful direcției județene a SRI Neamț.

     • Ai început sa susţii public că Mândrilă te fila, de fapt, pe tine la mânăstirea Petru Vodă doar acum 3-4 luni, după ce a ieşit la iveală trecutul vostru comun anii trecuti, tot de la tine, ca să nu se mai spună că tu filai pentru SRI mânăstirea şi raportai „legionarii“ de acolo.

     • S.R.I. a cheltuit inutil banii Statului român pentru a urmări potcoave de cai morți: „activitatea legionară de la Petru Vodă”. În acest program am fost inclus și eu ca urmărit informativ. Pot demonstra ca ofiterul S.R.I. Daniel Cioloca, prieten foarte bun cu Bogdan Mândrilă de pe vremea când erau colegi la SRI Neamț, si-a depasit atributiile de serviciu. În realitate, în Mănăstirea Petru Vodă au trăit patru foști deținuți politic condamnați pentru activități legionare: Iustin Pârvu, Atanasie Ștefănescu, Paulin Clapon și Teodor Stănescu. În sensul legii nu a existat nici o activitate legionară în Petru Vodă. Oricând sunt dispus să acționez în instanță S.R.I. pentru acțiunile de urmărire informativă desfășurate fără temei privind o activitate legionară inexistentă la Petru Vodă. De când George Simion m-a acuzat de activitate legionară, îl am în vizor și pe acest impostor politic.

     • Atunci de ce porti corespondenta regulata cu SRI oferindu-ti serviciile, cum ai pretins pe incorect Politic. De ce ai aceeasi sigla cu a SRI-ului. Nu reprezinti nici o incredere, la cat de contradictoriu esti, exact ca un serviu duplicitar. Desi, cum a zis reprezentantul Patriarhiei BOR (Banescu), poate ai probleme de discernamant doar.

    • Cum justifică acum filosoful steril Vasile Bănescu criminalitatea armatei susținută de Biserica Ortodoxă Rusă? Iată un exemplu de corespondență https://rezistenta.ro/biserica-ortodoxa-romana-element-de-siguranta-nationala/

     • „Preotul” de sectă îndreptată împotriva Bisericii Ortodoxe Române şi a credinţei neaoşe româneşti, „Vasilică Militaru, nu este ceea ce pare“:
      https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

     • Link-ul pe care l-ai dat arată un centralizator al SIE (spionajul românesc) în care apare Ion Coja drept potenţial colaborator patriot. Nu este o listă a unei direcţii a Securităţii care făcea poliţie politică împotriva românilor.

 2. ASTEPTAM VERDICTUL IN CAZUL LUI ROBERT CAZANGIUC, VASILICA FLORIN CATU, KLAUS WERNER IOHANNIS, EMIL BOC, AUGUSTIN LAZAR, ILIE BOTOS, DANIEL MARIUS MORAR( DACA IN CURTEA CONSTITUTIONALA AM AVUT UN FOST PROCUROR TORTIONAR, DE CE NU AR FI SI AGENT C.I.A? SAU K.G.B, NU-I ASA DANIEL MORAR? CA DE AIA L-ATI BAGAT LA PUSCARIE PE FLORICEL VITAN, CA STIA CA MATALE SI BOTOS SUGETI LA C.I.A….OAMENI NUMA UNU SI UNU…TRAZNI-V-AR SFANTUL ILIE SA IASA DIN VOI NUMA CENUSA…BUNI ROMANI, VANDUTI DIN FASA! LIPITORI SI ATAT! SCARAOTKI SA VA IA SUFLETELE ALEA MOARTE!! VALER DORNEANU SPRE EXAMPLU..ALT RRROMAN, CE DOSAR! CE MAPA PROFESIONALA BETON!!! DACA IL CERCETEZI TE ELECTROCUTEZI

 3. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 4. felicitari!!!! pentru dubla masura…..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998