CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Tranzacție: Ciolacu a cerut regimului Zelenski moaștele Sf.Teodora, la schimb cu rămășițele unor hatmani

9 comentarii / 4672 vizualizări / 18 octombrie 2023

În urma ședinței de guvern comune Ucraina-România, derulată azi la Kiev, cei doi premieri, Marcel Ciolacu și Denys Shmyhal, au adoptat o declarație comună în care sunt enumerate cîteva chestiuni pe care s-au pus de acord. Între ele, promisiunea părții ucrainene că va căuta rămășițele Sfintei Teodora, în timp ce Ciolacu va da la schimb rămășițele a doi hatmani considerați eroi naționali în Ucraina, decedați pe teritoriul românesc.

Aflăm, astfel, din Declarația postată pe siteul guvernului de la Kiev, că cei doi premieri au remarcat ”importanța lucrărilor legate de organizarea căutării moaștelor Sfintei Teodora în Ucraina și a mormintelor hatmanilor Pylyp Orlyk și Ivan Mazepa din România”.

Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla este o sfântă din calendarul ortodox român, pomenită în ziua de 7 august, născută pe vremea domniei lui Vasile Lupu. După moartea sa, trupul i-a rămas în peștera unde își petrecuse mare parte din sihăstrie, dar în timpul ocupației rusești a Principatelor Române a fost dusă la complexul mânăstiresc Lavra Pecerska din Kiev.

Ivan Mazepa la rîndul său, a fost un hatman al cazacilor zaporojeni din Ucraina în perioada 1687 – 1709, erou național în Ucraina, și dușman de moarte al rușilor, considerat părintele ideii de independență a ucrainenilor. A fost îngropat în biserica Sf. Gheorghe din orașul Galați, dar mormîntul său a dispărut cu ocazia demolării bisericii în 1962.
Pylyp Orlyk a fost un cazac legendar, membru senior al Cancelariei militare generale a hatmanului Ivan Mazepa, decedat în 1742 la Iași.
În consecință, partea română se va pune pe căutat rămășițele lui Mazepa și Orlyk pentru a le preda părții ucrainene, care ne va da la schimb – dacă le va găsi – moaștele Sfintei Teodora.
Ca să nu se mai spună că Ucraina nu a dat nimic României. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. „rămășițele a doi hatmani”
  -multi si-au lasat aici oasele.

  • troc cu cadavre,
   necrofilie de mass-media necinstita.

   • radio-activenews.ro a bagat ante-titlu,
    „veste buna”
    -nu este nicio veste buna,
    moastele nu sint „afacere de Stat” ci doar problema Bisericii,exclusiv

    banuim ca v.roncea e o conserva f. adanc infundata…..pe langa „radio-active”
    ii mai blagoslvim si cu „activejews”, bate tare un vant de fariseism acolo….

    • Ai tu o conserva jidoveasca infipta adanc in cur de MăiCoi, Jack Swartz si Raymond Niedzwiecki, fundatorii tai, Maxtor.

 2. Astăzi m-am întâlnit cu o coloană de trei TIR-uri cu transporturi speciale – armament pentru Ucraina. Atât poate gitanul de Ciolacu. Să negocieze ciolane umane! Vor veni și românii la guvernare și atunci vom dicuta altfel.

 3. Cat de idiot trebuie sa fi, sa ceri “moaste” in loc de drepturile cuvenite pentru romanii din Ukraina?!
  Cand tara asta a ajuns pe mana unor retarzi – care nu au nimic de-a face cu poporul roman (unul de la Buzau si altul de la Agnita) – ne mai miram ca am ajuns de rasul planetei?!

 4. Dobitocul asta de Ciolak se viseaza Presedinte!!
  E un tradator sinistru, care calcand pe urmele “meditatorului de fizica”, crede ca va ajunge la Cotroceni!… poate la PUSCARIE!

 5. Se vede clar ca vestile bune pentru voi sunt doar banii, comfortul si tot ce tine de lumea asta! Mai oameni, dati-va seama ca jigniti prin atitudinea voastra tot ce tine de inaintasii vostri. Este atitudinea aia: ” Bunica a fost o proasta si o sluga ca se inchina si mergea la Biserica, eu in schimb sunt destept, totul se invarte in jurul meu, eu sunt cel mai important, deciziile mele sunt cele mai bune” Cat veti fi in continuare o natie de aroganti si nesimtiti, asteptati-va la rasplata arogantilor si nesimtitilor!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998