CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Trecut-au anii…Primul sex-simbol al politicii, la 75 de ani

4 comentarii / 3091 vizualizări / 22 iulie 2021

”Ţineţi minte că după Revoluţie, nu era persoană mai iubită în Franţa decât Petre Roman. Erau la picioarele mele, ca să zic aşa, şi nu mint. Pe 18 februarie 1990 a fost la Paris o reuniune patronată de Willy Brandt – „Ou va l’Europe?” („Unde merge Europa”). Mitterrand m-a simpatizat din prima clipă foarte tare. Până-ntra-acolo încât a spus: „Petre Roman e băiatul pe care mi l-aş fi dorit”. Seara am avut o masă privată cu el, cu ministrul de Externe Roland Dumas şi cu avocatul lui. Şi la dineul acela, m-a întrebat ce am de gând să fac. „Sunteţi eroul Revoluţiei!”, zicea el. Nu prea sunt eu hotărât… Dar Mitterrand, cu o figură impozantă: „Cred că nu sunteţi conştient de încrederea pe care poporul român şi-o pune în dumneavoastră. Treziţi-vă! Treziţi-vă!”. (Petre Roman – ”Adevărul”, mai 2012)

Greu de crezut, dar astăzi, Petre Roman, primul sex-simbol al politicii de după căderea comunismului și idolul absolut al femeilor românce mult timp după Revoluție, a împlinit 75 de ani. La mulți ani!

 

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Kominternist. Din tata in fiu. Recrutat de mai multe servicii. Un mare prost ingimfat. Un asasin economic. Tot dispretul !

  2. ” La mulți ani! ” La multi ani unuia care a fost mai nemernic chiar decat a fost tat-su ? Un cabotin , o fantoshe ce , daca nu al matarseau minerii baga Romania atat de adanc in groapa incat azi , pana si Catu s-ar fi chinuit s-o scoata ! La multi ani…de puscarie , Petre Roman !!!

  3. MA RALIEZ LA APRECIERILE DE MAI SUS! INMIIIT!

  4. Un „roman” cu parul rosu, acum vopsit, care a facut totul pentru etnia ,neamul lui….nimic pentru romani si Romania.
    Sper sa isi primeasca rasplata in timpul vietii. Si tov Iliescu …la fel de rroman si cu par rosu ca si lepra caruia ii spuneti La multi ani !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998