CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Trei adversari rasi intr-o saptamina: Gorghiu-drum deschis spre Primaria Capitalei

6 comentarii / 6750 vizualizări / 6 septembrie 2015

Ușor-ușor, favorita președintelui Klaus Iohannis se apropie de obiectivul la care năzuiește, Primăria Capitalei, cu ajutorul DNA, dar și al unor manevre politice de culise. Numai în ultima săptămînă, blonda liberalilor a bifat capetele retezate a trei potențiali adversari care i-ar fi putut crea probleme în cursă, în partid ori în afara lui, „sacrificii” obligatorii în condițiile în care Gorghiu nu prea are carisma necesară înfrîngerii vreunui adversar cît de cît notabil.

Cine sunt ultimele trei victime pe altarul operațiunii ”Alina pentru Primărie”?
Să o luăm metodic.
Pe 30 august, într-o emisiune TV, edilul de la sectorul 4, popularul Piedone, scapă un porumbel, potrivit căruia, „Undeva dupa 15 septembrie o să fac un anunţ pentru că trebuie să clarific toate aceste zvonuri referitoare şi la candidatura mea la Capitală. Trebuie să ştii ce palarie sa porţi”.
Presa începe imediat speculațiile că edilul își va anunța categoric candidatura la primăria ”mare”, numai că evenimentele se precipită brusc.
La doar două zile după declarația buclucașă și mult înaintea termenului anunțat de 15 septembrie, Piedone, ales din partea PC, anunță public că va candida din partea UNPR, dar numai la primăria sectorului 4. Ceva trebuie să se fi întîmplat, dacă a apărut, peste noapte, această precipitare, atît din partea lui Piedone, cît și a noului său partid. Și nu e greu să ne imaginăm cam ce.
Unul căzut.

Tot în debutul lunii septembrie, liberalul Ludovic Orban, fost candidat la primăria Capitalei ferm decis să își încerce iar norocul, pierde, stupefiant și la mustață, șefia grupului PNL din Cameră. Mesajul e clar, Orban e în cădere la nivelul partidului, adio orice șansă de nominalizare.
Doi căzuți.

Azi noapte, DNA l-a arestat pe Sorin Oprescu, peștele cel mare.
Trei căzuți.

O arestare de care se vorbește de mult timp, știut fiind ce sume uriașe se învîrt la primăria generală și ce rețele de interese adastă acolo. În cazul lui Oprescu, problema nu e că ar fi o victimă inocentă, ci de ce a fost executat atît de tîrziu, mai ales că doi oameni de încredere ai săi fuseseră deja săltați de DNA în ultimul an, în primărie avuseseră loc percheziții repetate șamd. Dacă Oprescu ar fi fost arestat anul trecut, însă, s-ar fi creat timpul necesar „creșterii” unui alt candidat, în special de către PSD. Ne amintim că, în prima emisiune de după întoarcerea din concediul din America, Victor Ponta anunța public sprijinul PSD pentru un nou mandat al lui Oprescu.
Venită de abia acum, execuția lui Oprescu creează probleme majore PSD, care trebuie să identifice relativ repede un candidat cu șanse reale de cîștig într-un oraș, totuși, de dreapta.

În schimb, cresc șansele Alinei Gorghiu, cu atît mai mult cu cît PNL preia, pentru ultimul an de mandat, conducerea Primăriei Generale, prin viceprimarul Cornel Pieptea.
Lucrurile nu se vor opri, desigur, aici.
Probabil că urmează la rînd pentru tăbăcit nume precum Teodor Atanasiu, Neculai Onțanu, Robert Negoiță, chiar Traian Băsescu, eventual, ca să fie clar pentru toți ce îi așteaptă pe cei care se pun în calea operațiunii ”Alina pentru primărie”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Noua Elena Udrea.

  2. Traian Basescu nu va candida niciodata la Primaria Bucuresti!Ati mai vazut voi undeva in lumea asta ca un presedinte de tara sa candideze la vreo primarie?Astea sunt diversiuni social-comuniste de oameni infantili!

  3. Da’ ce,Oprescu nu poate candida din puscarie?Reteaua-i ramine afara.

  4. Pai, dintre Alina si Piedone, cred ca prima e o varianta mai buna!E clar ca la anul vom avea candidati „”unul si unul””, selectati de si din aceeasi unitate militara!Oprescu trebuia saltat de mult, i se cunosteau manevrele, dar ori s-a asteptat sa dea anumite contracte, ori nu le-a dat cui trebuia!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998