CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Trei, Doamne, si toti trei anti-americani…

4 comentarii / 4940 vizualizări / 10 noiembrie 2015

A mai rămas puțin pînă cînd președintele Klaus Iohannis ar trebui să anunțe noul premier, iar la bursa zvonurilor circulă cu obstinație trei nume de așa-ziși tehnocrați: Dacian Cioloș, Călin Georgescu și Bogdan Olteanu.

Nu știm dacă vreunul va ajunge să fie desemnat cu adevărat și ce șanse ar avea la vot. Sigur e, însă, că niciunul din cei de mai sus nu se încadrează defel în categoria filoamericanilor, asta apropo de ideea că ”Marele licurici” face jocurile guvernamentale.

Dacian Cioloș e un ”franco-german”, cu studii în Franța, stabilit în Franța, căsătorit, potrivit unor informații, cu fiica unui șef din serviciul secret francez DGST și despre care s-a vehiculat, la numirea în postul de comisar european, că a reprezentat o mutare livrată în plic lui Băsescu, în numele intereselor Franței și Germaniei.

Călin Georgescu este un Vadim Tudor mai rafinat, un tehnocrat ultra-naționalist care ține prelegeri prin țară despre rolul nefast al străinătății în dezvoltarea României, în primul rînd al FMI și Băncii Mondiale. ”Trăim pe datorie”, ”suntem țintă pentru exploatatori”, ”în România s-au făcut după revoluție peste 14 milioane de avorturi”, ”tot capitalul nostru e exportat” șamd. El vorbește și despre ”retragerea masivă a României din istoria ultimelor două decenii” și e un opozant categoric al exploatării gazelor de șist, dar și al trecerii la moneda euro. Recunoaște că îl cunoaște pe ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, cu care s-a întîlnit și pe care îl apreciază. Prezentat aiuritor în anumite mass-media, în frunte cu Realitatea TV, drept președintele Clubului de la Roma, deținînd, de fapt, funcția de șef al centrului european de cercetare.

Bogdan Olteanu, descendent strălucit al unei familii staliniste, apare în telegramele Wikileaks drept un anti-american, fiind amintită poziția sa favorabilă retragerii trupelor românești din Irak, dar și atacurile la adresa fostului ambasador american Nicholas Taubman, căruia i-a reproșat că și-a cumpărat postul, la fel ca un corupt din România. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. sper ca ciolos sa pice in parlament. iohannis le va spune: fratilor, l-am desemnat pe omul vostru dar a picat in parlament. ghinion!

  2. […] potivit inpolitics.ro, aceasta ar fi fiica unui șef din serviciul secret francez […]

  3. […] potivit inpolitics.ro, aceasta ar fi fiica unui șef din serviciul secret francez […]

  4. […] potivit inpolitics.ro, aceasta ar fi fiica unui șef din serviciul secret francez […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998