CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Trei sacrificii rituale

0 comentarii / 2170 vizualizări / 28 noiembrie 2014

Geoana, Sova si Vanghelie. Trei dintre liderii proeminenti ai partidului, executati pentru delict de opinie. In mod simbolic. Astfel incat sa se stie ca in PSD nimeni nu are dreptul sa formuleze critici asupra modului in care este gestionat partidul. Victor Ponta impune astfel legea tacerii. Nu are loc nicio dezbatere. Nu se schimba nimic. Numai ca, totul este o iluzie.
Acum, si nu alta data, ar fi fost momentul mari clarificari. Acum, si nu alta data, PSD ar fi trebuit sa gaseasca resursele interne pentru a stabili ceea ce a facut rau si ceea ce a facut bine. Si pentru a stabili atat conduita, cat si tintele viitoare. Evident, in acest context, ar fi trebuit sa existe, in interiorul celui mai mare partid din Romania, suficiente resurse pentru a se putea reinventa. Intr-un timp rezonabil. Pentru ca alegerile bat la usa. Nu au mai ramas decat circa saisprezece luni.
In locul reformarii PSD, am asistat la un simulacru. La o comedie trista. La expulzarea a trei membrii marcanti, pentru indrazneala lor de a-si exprima un punct de vedere necenzurat. Victor Ponta nu a demonstrat, nicidecum, asa cum a incercat, ca are resursele necesare pentru a schimba partidul si pentru a se schimba pe el insusi. In politica insa, cel care nu se autodebarca la timp va fi debarcat.
Exista resorturi intime, forte interne in fiecare partid politic care pun in miscare placile tectonice. Ceea ce astazi Ponta a evitat, in primavara anului viitor, i se va intampla. Cu varf si indesat.
Numai ca PSD pierde un timp pretios. Pe care nu il va putea recupera in viitor. Cramponandu-se de putere si gestionand, in mod gresit, puterea de care dispune si care a fost pusa in palma de un electorat care era si al PNL, Victor Ponta se intoarce, repede si sigur, impotriva cetatenilor. Iar acestia il vor pedepsi. Inainte chiar sa o faca partidul. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998