CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9148 RON DOWN | 1 USD = 4.5152 RON DOWN | 1 GBP = 5.5638 RON DOWN

Triada de la Bolintin-Vale

1 comentariu / 985 vizualizări / 17 ianuarie 2022

Toată suflarea analiștilor de presă sau, mă rog aproape toată, se concentrează în aceste zile asupra teribilelor evenimente de la Bolintin-Vale, care au zguduit o țară întreagă. Un clan de interlopi a măcelărit, zdrobindu-i capul, un cetățean stimat și apoi regretat de întreaga comunitate. Omul a fost eliminat în mod demonstrativ. Astfel încât pedeapsa capitală să se tranforme într-un exemplu pentru toți ceilalți. Și, cum este și firesc, opinia publică se îndreaptă împotriva poliției. Cât de vinovată e aceasta?
La prima vedere, așa stau lucrurile. Poliția din Bolintin-Vale e călărită de interlopi. Și nu de azi, de ieri. Prin urmare, de câte ori se întâmpă o nenorocire, Poliția e țintă. Incluzându-l și pe șeful cel mare. Pe barosan. Pe ministrul de Interne. Pe Lucian Bode. Numai că treaba e ceva mai complicată. La o privire atentă, nu poliția conduce ancheta. Nu poliția ordonă și execută represalii. Nu poliția arestează. Nu poliția îi trimite pe cei vinovați după gratii.
La Bolintin-Vale funcționează de mult timp o triadă. Ea este alcătuită din Eugenia Tecoi, șefa Parchetului, Cătălin Georgescu, șeful Poliției Giurgiu și Șerban Costel, șeful Poliției Bolintin-Vale. Nimeni până în prezent nu a descris modul în care funcționează această triadă.
Pentru reîmprospătarea memoriei, vă reamintesc că Șerban Costel, șeful Poliției Bolintin-Vale, primea ordine de la Cătălin Georgescu, șeful Poliției Giurgiu, și atunci când televiziunile de știri, în special România TV, au difuzat imagini cutremurătoare cu romi stâlciți în bătaie de polițiști. Acesta a fost demis în urma scandalului mediatic. După care, „pe șestache”, a fost readus în fix aceeași funcție. Triada s-a refăcut. La vârful ei e doamna procuror Eugenia Tecoi. Cum precizam mai sus, e șefa Parchetului. Ea este persona care, atunci când există incidente sângeroase, cum a fost și ultimul, soldat cu o crimă abominabilă, face conform legii ancheta. Ea decide dacă persoana vinovată de omor este sau nu reținută. Ea este demnitarul public care se duce în instanță cu un dosar, solicitând sau nu arestarea celui vinovat. Ea întocmește rechizitoriul și tot ea solicită aplicarea unei pedepse privative de libertate. Sau nu.
Pentru a fi și mai explicit, cel puțin în ceea ce privește motivarea titlului acestui editorial, voi mai preciza faptul că această doamnă, care taie și spânzură împreună cu ceilalți doi membri ai triadei în întreaga zonă de Nord a Județului Giurgiu, adică în Bolintin-Vale și în cele 17 localități arondate, a fost până în urmă cu două luni, când omul a decedat, soția președintelui Judecătoriei din Bolintin-Vale. Acesta, înainte de a trece la cele veșnice, a avut și o scurtă carieră de avocat. Tot la Bolintin-Vale. Vă puteți ușor imagina cum a funcționat triada înșurubată ani de-a rândul chiar în inima instanței de judecată, care avea și are capacitatea de a trimite sau nu după gratii cei mai înrăiți membri ai clanurilor interlope.
Este la îndemână să-l tragem de urechi pe ministrul de Interne Lucian Bode. Cu atât mai mult cu cât acesta stă cu capul în camera ascunsă și tace vinovat. Și este fireșe vinovat, pentru că i-au scăpat de sub control mizeriile din poliție. Dar dacă săpăm mai adânc, descoperim și la Bolintin Vale, și în alte părți din România cancerul adevărat. Modul în care funcționează triada. Triadele. Iar la capătul cercetării, fie ea și sumară, descoperim mecanismul de propagare al crimei instituționalizate. La Bolintin-Vale și în altă parte. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Buna ziua,
    Acum ca au primit si suplimentar 30 la suta marire la salarii casta magistratilor, poate ca in afara de barfe si susanele pe teme diverse dar cu titulatura out of records conform celor dezvaluite de platforma wikileaks, mai ales ca le este desfiintat si bau bau SIIJ , poate ca se mai implica si dumnealor in ceva ce face obiectul atributiilor de serviciu, sau cine stie poate ca au urmat si ei modelul de succes de la Palatul Cotroceni ..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998