CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Triunghiul amoros Chelu-Fatuloiu-Vintu

0 comentarii / 2120 vizualizări / 19 noiembrie 2010

Bomba căzută astăzi bulversează presa: chestorul Dan Fătuloiu s-a autodenunțat în legătură cu un caz de mită, care a dus la prinderea în flagrant a afaceristului Cătălin Chelu. Suma e uriașă, se vorbește de un milion de euro și două mașini. Ce legătură ar putea fi între Chelu și Fătuloiu? Avansăm noi o ipoteză: Sorin Vîntu.

Omul de afaceri Cătălin Chelu, prins în flagrant delict oferindu-i 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu, este în vizorul DIICOT în trei dosare referitoare la spălare de bani, evaziune fiscală şi infracţiuni privind piaţa de capital, susţin surse judiciare citate de Mediafax. Cine este, însă, Cătălin Chelu și ce legătură are el cu Fătuloiu, pînă într-atît încît afaceristul a putut avea încredințarea că îl poate mitui?

Simplu: Chelu este unul dintre pionii cei mai grei ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, un afacerist prin care magnatul a controlat SIF Oltenia, poarta de plecare pentru multe privatizări de succes. Cum se știe, SIF-urile însumează active nete de miliarde de dolari, iar preluarea acestora, prin manevre afaceristice abile, nu ar depăși cîteva zeci de milioane de euro, deci vorbim de un profit imens. O parte dintre aceste afaceri s-au derulat în județul Argeș, acolo unde Vîntu și Chelu (care făcea jocuri puternice și la SIF Moldova) erau interesați de diverse companii, iar în perioada în care FNI avea filială în Argeș, șeful poliției județene era nimeni altul decît Fătuloiu. Despre chestorul de poliție, presa locală scria recent că a fost un apropiat al unui puternic afacerist local, Ion Eftime, la rîndul său om de maximă încredere al lui Vîntu, ajuns, într-o perioadă, administrator al Realitatea Media. Or, acum cîteva zile, presa centrală relata că Sorin Ovidiu Vîntu riscă din nou arestarea, fiind cercetat într-un dosar de spălare de bani, în care deja sunt arestate două persoane, Kiss Laszlo şi Ionuţ Adrian Eftimie, pentru o fraudă de aproximativ opt milioane de euro. O eventuală condamnare a lui Eftime sau Chelu în dosarele deja deschise e probabil că i-ar fi creat mari dureri de cap și lui Sorin Vîntu, iar varianta mitei pentru Fătuloiu ar putea avea ca punct de pornire strînsele relații, vechi de un deceniu și mai bine, ale chestorului cu gruparea din jurul lui Vîntu, inclusiv Eftimie și Chelu (Ca o picanterie, fosta soție a lui Chelu, Corina, e actuala soție a afaceristului Maricel Păcuraru, alt apropiat al lui Vîntu). Din păcate pentru magnat, Fătuloiu are, în prezent, propriile lui probleme ca să se mai ocupe și de necazurile altora. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998